Авторизация

В УПЦ МП назвали Росію агресором, але назву міняти не поспішають

В УПЦ МП назвали Росію агресором, але назву міняти не поспішають

В Українській православній церкві Московського патріархату, яка згідно з новим законом зобов'язана вказати в назві підпорядкування країні-агресору РФ, не визнають окупацію Криму і підтримують ініціативи України щодо Донбасу, але поки не бачать підстав для перейменування. Про це заявив голова синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ (МП) Климент (в миру Олег Вечеря) в ефірі Радіо Свобода.

Представник філії РПЦ (Російської православної церкви) в Україні відкинув звинувачення, що УПЦ МП нібито виступає на стороні Росії в питаннях Криму і Донбасу.


"Ви не чули заяви УПЦ про те, що вона не визнає анексію Криму, засуджує все, що відбувається на Донбасі, закликала в тому числі і керівника російської держави припинити цю агресію? УПЦ неодноразово відзначала, що повністю підтримує всі ініціативи української держави, що стосуються визначення в тому числі і дефініцій, пов'язаних з тим, що відбувається на сході України", - сказав архієпископ.

Климент зазначив, що юридичний відділ Київської митрополії УПЦ МП аналізує прийнятий Верховною Радою закон, який зобов'язує церкви в назві вказувати релігійний центр, якому вона підпорядковується.


"Ми поки не спостерігаємо жодних питань, які змушували б сьогодні вже кинутися і стрімголов міняти щось в своїх статутних документах. У статуті, який зареєстрований в Україні і діє, написано, що УПЦ є самокерованою церквою. У нас не те, що в країні-агресора, а в жодній іншій закордонній країні не знаходиться центр ", - заявив він.


Климент - архієрей УПЦ Московського патріархату, архієпископ Ніжинський і Прилуцький, конфесійний журналіст і телеведучий.



Дивіться також: Зоря пояснив, чи треба заново хреститися при переході з МП


20 грудня в Раді проголосували за зміни в закон про свободу совісті та релігійні організації, який передбачає, що релігійна організація, чий центр управління знаходиться в країні, визнаній агресором, зобов'язана вказувати це в своїй назві. В УПЦ МП заявили, що їх цей закон не стосується.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?