Авторизация

Геращенко: Україна пропонує РФ звільнити заручників 5 січня

Геращенко: Україна пропонує РФ звільнити заручників 5 січня

Україна запропонувала ОБСЄ провести 27 грудня відеоконференцію гуманітарної групи, на якій ще раз обговорити питання звільнення заручників і політв'язнів. Про це у себе в Facebook  повідомила представник Києва в гуманітарній підгрупі Ірина Геращенко.

"Українська сторона направила ОБСЄ чергову пропозицію, ми уважно проаналізували всі списки і готові помилувати і передати ОРДЛО 72 сепаратистів в обмін на 19 заручників на окупованих територіях. Україна готова до більш широкого компромісу - заради звільнення наших хлопців - і на практиці це демонструє. Ми готові негайно передати РФ 22 їх громадян, затриманих і засуджених в Україні", - сказала Геращенко.


Геращенко підкреслила, що Україна закликає російську сторону переглянути свою позицію щодо своїх громадян і передати Україні 22 політв'язнів Кремля.
Реклама

Геращенко уточнила, що Україна пропонує провести звільнення заручників в форматі 22-22 і 72-19 5 січня 2019 року.



"Відповідні листи з пропозицією відеоконференції гуманітарної групи 27 грудня вже направлені ОБСЄ. У цей день відбудеться відеоконференція безпеки групи. Було б чудово - домовитися і про звільнення, і про режим тиші. Представник України в ТКГ Євген Марчук висловив готовність приєднатися до роботи двох груп, щоб разом шукати компроміс", - зазначила Геращенко.


20 грудня Марчук заявив, що країна-агресор Росія відмовляється від будь-яких пропозицій України про обмін українських заручників і політв'язнів.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка