Авторизация

Путін сказав, коли можуть бути звільнені українські моряки

Путін сказав, коли можуть бути звільнені українські моряки

Кум президента Росії Володимира Путна Віктор Медведчук літав до Росії для того, щоб домовиться про звільнення українських моряків, але ці питання будуть вирішені тільки після завершення кримінальної справи щодо них. Про це заявив Путін сьогодні на прес-конференції.

"Щодо обміну, ми цим займалися. Ось пан Медведчук за дорученням Порошенка, до речі кажучи, постійно цим займається і недавно зовсім приїжджав до Москви і ставив питання про звільнення українських військових, затриманих в Керченській протоці, точніше в Чорному морі", - сказав він.


Путін підкреслив, що "ці питання можна буде вирішувати після завершення кримінальної справи".
Реклама

"Що стосується майбутнього українських військовослужбовців - їх послали, розраховували, що хтось із них загине, насправді. І велике невдоволення, я бачу, в правлячих колах викликало, що ніхто не загинув. Розраховували, що хтось із них загине. Але, слава Богу, цього не сталося ", - зазначив Путін.

16 грудня 2018 року президент розповів, чому зустрічається з Медведчуком.

25 листопада 2018 року на південь від Кримського моста корабль ВМС РФ протаранив український буксир "Яни Капу", який з малими бронекатерами "Бердянськ" і "Нікополь" прямував з Одеси до Маріуполя. Окупанти не пропустили групу ВМС в Азовське море, а ввечері, коли та лягла на зворотний курс, атакували вогнем на поразку на виході з Керченської протоки приблизно в 25 км від узбережжя Криму. Поранено кількох моряків. Їх з кораблями забрали в Керч, а пізніше відвезли в московське СІЗО.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка