Авторизация

Марчук розповів про формули обміну українських заручників

Марчук розповів про формули обміну українських заручників

Країна-агресор Росія відмовляється від будь-яких пропозицій України про обмін українських заручників і політв'язнів. Про це сьогодні на брифінгу заявив представник України в тристоронній контактній групі в Мінську Євгени Марчук.

За його словами, вчора на засіданні ТКГ в Мінську Україна запропонувала обміняти 27 грудня 2018 року 23 росіян на 23 українських політв'язнів, які перебувають в російських в'язницях.


"Росія відмовилася навіть на мою таку заяву - так ви відмовляєтеся від своїх громадян? Це, мовляв, інша тема, це не пов'язано з подіями на Донбасі", - сказав Марчук.

За його словами, Україна також висловила свою готовність до обміну за формулою 66 на 19.

"Росія також відмовляється, пояснюючи тим, що ми нібито повинні домовлятися з ОРДО, ОРЛО, але в принципі відмовилася. Але найважливіше останнім часом - Україна висловила згоду на пропозицію ОР обміняти вісім на 33, тобто ми звільняємо 33, вони - вісім, і вони відмовилися від цієї своєї пропозиції", - підкреслив Марчук.

Він додав, що таку поведінку РФ не можна пояснити "не за логікою людською, не за логікою дипломатичною".

Марчук переконаний, що представники Росії зараз нічого не мають наміру вирішувати з українською владою.

Він додав, що Україна запропонувала в політгрупі в Мінську 16 січня 2019 року обговорити скасування фейкових виборів ватажків бойовиків, розпуск всіх структур, які були створені на основі псевдовиборів.

Йдеться також про скасування указу президента РФ Володимира Путіна про визнання фейкових документів ОРДЛО.

14 грудня 2018 року Марчук заявив, що в поведінці країни-агресора Росії можливо все, тому Україні потрібно бути готовою до різних варіантів розвитку подій.


Реклама
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка