Авторизация

Три країни, що постраждали від окупації РФ,вирішили діяти спільно

Три країни, що постраждали від окупації РФ,вирішили діяти спільно

Вчора, 19 грудня, в Тбілісі Україна, Грузія і Молдова, які постраждали від російської окупації, підписали меморандум про створення тристоронньої міжвідомчої платформи для обміну досвідом з реінтеграції непідконтрольних державам територій. Про це повідомили в Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України.

Країни мають намір ділитися досвідом в сфері дотримання прав людини, протидії пропаганді Кремля і інформаційній війні, і налагодження зв'язків з населенням, яке проживає на тимчасово окупованих територіях - в Донбасі, Придністров'я і Абхазії.


"Сьогодні ми підписали найважливіший документ, який дає можливість обмінюватися інформацією на зовсім іншому рівні, в тому числі про ситуацію, що склалася в Україні, Грузії та Молдові, для врахування в роботі при плануванні своїх дій в кожній країні окремо", - підкреслив міністр Вадим Черниш.

Він уточнив, що країни будуть ділитися напрацюваннями виключно в невійськовій сфері протидії гібридним загрозам з боку РФ.


Реклама

5 жовтня Україна, Молдова і Грузія підписали статут міжпарламентської асамблеї для спільної боротьби з агресією Росії.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка