Авторизация

Порошенко з Волкером домовилися про відповідь на атаку РФ в морі

Порошенко з Волкером домовилися про відповідь на атаку РФ в морі

Міжнародні санкції проти РФ і їх зміцнення залишаються важливим елементом стримування російської агресії і мирного врегулювання ситуації. На цьому під час сьогоднішніх переговорів у Києві зійшлися президент Петро Порошенко і спецпредставник Держдепартаменту США Курт Волкер, пише сайт глави держави.

Співрозмовники обговорили наслідки атаки росіян на кораблі ВМС України, загрози безпеки в акваторії Чорного і Азовського морів, а також підкреслили "важливість потужної відповіді світу" на цей акт агресії Росії проти України.


Порошенко і Волкер скоординували підходи до того, як продовжувати тиснути Росію санкціями заради забезпечення поваги до свободи судноплавства і негайного звільнення захоплених моряків і кораблів України.
Реклама

Також йшлося про перспективи розгортання багатонаціональної миротворчої місії ООН на всій окупованій території Донбасу.

Волкер привітав рішення МВФ про надання Україні чергового траншу макрофінансової допомоги, що є ознакою успішності реформ.

25 листопада 2018 року на південь від Кримського моста корабль ВМС РФ протаранив український буксир "Яни Капу", який з малими бронекатерами "Бердянськ" і "Нікополь" прямував з Одеси до Маріуполя. Окупанти не пропустили групу ВМС в Азовське море, а ввечері, коли та лягла на зворотний курс, атакували вогнем на поразку на виході з Керченської протоки приблизно в 25 км від узбережжя Криму. Поранено кількох моряків. Їх з кораблями забрали в Керч, а пізніше відвезли в московське СІЗО.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка