Авторизация

Президентський аудитор НАБУ відмовився продовжувати свою роботу

Президентський аудитор НАБУ відмовився продовжувати свою роботу

Президентський аудитор для Національного антикорупційного бюро Павло Жебрівський направив до Адміністрації президента заяву про складання своїх повноважень через неможливість, за його словами, виконувати обов'язки. Про це Жебрівський повідомив в Facebook.

Він пояснив, що для початку роботи аудиторів, необхідно прийняти "ряд документів, положень, затвердити процедури та визначити бюджет процесу". Верховна Рада, за його словами, ігнорує це.


"Це унеможливило виконання тієї роботи, яку я вважав важливою і почесною в рамках чинного законодавства", - написав Жебрівський.

За словами чиновника, все, що дозволяло чинне законодавство, аудитори зробили - проекти документів, законів і положень розроблені і передані в усі відповідні органи влади.

"Бездіяльність - не моє амплуа", - написав Жебрівський.

"15.11.18 я направив заяву про складання своїх повноважень аудитора НАБУ до Адміністрації президента України і з сьогоднішнього дня вважаю себе вільним від цих обов'язків", - повідомив чиновник.

При цьому він повідомив, що відновлює свою участь в політичному процесі, в тому числі для боротьби з корупцією.

20 червня 2018 року президент Петро Порошенко призначив аудитором НАБУ екс-главу Донецької ОВГА Павла Жебрівського, який пішов з минулого посади 11 червня.

Закон визначає, що перевіряти роботу бюро повинні три аудитора: призначаються від президента, Кабміну і Ради. У разі негативного висновку щорічного аудиту директора бюро можуть звільнити, або урізати бюджет НАБУ. Кабмін призначив свого аудитора ще рік тому: ним став юрист Михайло Буроменський, професор Інституту міжнародних відносин університету ім. Шевченка. Рада після низки скандалів 7 червня призначила своїм аудитором доктора юридичних наук, колишнього топ-дипломата Володимира Василенка.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка