Авторизация

У колонії помер бойовик з Росії, який просив Путіна про обмін

У колонії помер бойовик з Росії, який просив Путіна про обмін

У Дрогобицькій виправній колонії №40 помер бойовик-росіянин Валерій Іванов, який на 12 років був засуджений за участь в бойових діях в Донбасі на стороні терористичної організації ЛНР. Про це повідомив львівський портал новин Leopolis з посиланням на начальника колонії Олександра Купця.

Відзначається, що тіло громадянина РФ вже другий тиждень не забирають представники генконсульства РФ у Львові. У дипустанові нібито розшукують його родичів в Росії, незважаючи на те, влітку 2018 року журналісти одного з українських телеканалів записали інтерв'ю з Івановим, а також розшукали його сестру в російському Архангельську.


LIGA.net запитала генконсула РФ у Львові Олега Астахова про те, коли заберуть тіло росіянина, але він сказав, що в дипустанові не можуть відповісти на питання про Іванова і перенаправили в посольство РФ в Києві, де на дзвінки не відповідають.

Іванов знаходився в Дрогобицькій колонії з вересня 2017 року. У окупований Донбас він прибув в грудні 2014 року, входив до складу так званих "козацьких формувань ЛНР". На початку серпня 2015 року був затриманий в районі Станиці Луганської.

За словами координатор Медійної ініціативи за права людини Ольги Решетилової, Іванов був одним з 22 росіян, які написали звернення до глави держави-агресора РФ Володимира Путіна з проханням про обмін, але не дочекався і помер за нез'ясованих обставин.


Валерій Іванов (фото - leopolis.news)

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка