Авторизация

Полонений моряк просив дізнатися про долю собаки з катера ВМС

Полонений моряк просив дізнатися про долю собаки з катера ВМС

Захоплений росіянами в полон моряк Сергій Чуліба просити дізнатися про долю собаки, яка була на борту катера Військово-морських сил України, обстріляного спецназом ФСБ РФ біля Керченської протоки в Чорному морі. Про це повідомив адвокат Геннадій Федоров.

"Просив мене дізнатися про долю собаки, яка перебувала на катері в момент його захоплення, і переживав за те, що без належного технічного догляду за буксиром Яни-Капу цей катер може стати непридатним", - розповів він.


Сергій Чуліба служив механіком на рейдовому буксирі. Він також заявив, що вважає себе військовополоненим і відмовився давати свідчення.

За словами адвоката, моряк "тримається гідно, ніяких скарг або прохань не висловлював".

"Ті жорсткі і складні умови, в яких він зараз знаходиться, його не турбують. Для нього важливо стан здоров'я його батьків, дівчини і рідних, а також переживає, що вони в його особі втратили на час годувальника і опору", - відзначив Федоров.

25 листопада 2018 року на південь від Кримського моста корабль ВМС РФ протаранив український буксир "Яни Капу", який з малими бронекатерами "Бердянськ" і "Нікополь" прямував з Одеси до Маріуполя. Окупанти не пропустили групу ВМС в Азовське море, а ввечері, коли та лягла на зворотний курс, атакували вогнем на поразку на виході з Керченської протоки приблизно в 25 км від узбережжя Криму. Поранено кількох моряків. Їх з кораблями забрали в Керч, а пізніше відвезли в московське СІЗО.

Дивіться також: РФ готувалася до захоплення кораблів ВМС більше року - єврокомісар

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка