Авторизация

Насіров вимагає 1 млн моральної шкоди від лікаря - Супрун

Насіров вимагає 1 млн моральної шкоди від лікаря - Супрун

Відновлений на посаді голови Державної фіскальної служби Роман Насіров, фігурант корупційного скандалу, подав до суду на лікаря-свідка щодо його кримінального провадження, і вимагає 1 млн грн компенсації "за моральну шкоду". Про це у себе в Facebook повідомила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

За її словами, справу лікаря розглядатимуть сьогодні о 12:30 в Шевченківському суді Києва по вул. Дегтярівській, 31.


Інтервенційний кардіолог Інституту кардіології ім. Стражеска Максим Соколов був главою медкомісії, яка на прохання Національного антикорупційного бюро провела оцінювання стану здоров'я Насірова. У цьому статусі він давав свідчення в суді, де, перебуваючи під присягою, озвучив факти про стан здоров'я екс-глави ДФС.

Також адвокати Насірова подали в поліцію заяву про відкриття кримінальної справи з тієї ж причини.

"Щодо лікаря, який свідчив відповідно до законодавства, відбувається судове провадження і може бути винесений вирок виплатити величезну суму особі, яка підозрюється в розкраданні мільярдів коштів платників податків", - підкреслила Супрун.

LIGA.net пробує отримати коментар Насврова по цій темі.

3 березня 2017 року Насірова відсторонили від керівництва ДФС. На самому початку кримінального процесу у нього нібито діагностували інфаркт і не пускали слідчих в лікарню Феофанії. Комісія МОЗ діагноз не підтвердила. Його звинувачують у зловживанні службовим становищем та службовому підробленні. За версією слідства, в період з 2015-го по 2016-й він дозволив компаніям депутата-втікача Олександра Онищенка не платити державі рентну плату за користування надрами, в результаті чого держава недорахувалася більше 2 млрд грн.

Також за часів Насірова ДФС видала податкові розстрочки на суму понад 18 млрд грн 70 компаніям. Більше половини цієї суми отримали підприємства, пов'язані з Рінатом Ахметовым. Насиров заявив, що ця інформація спотворена і не відповідає дійсності.

11 грудня 2018 року Насіров через Окружний адмінсуд Києва відновився на посаді глави ДФС. У Кабміні заявили, що оскаржать це рішення.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?