Авторизация

РФ керує війною в ОРДЛО: Україна подає нові дані в ЄСПЛ

РФ керує війною в ОРДЛО: Україна подає нові дані в ЄСПЛ

Дії країни-агресора Росії в Донбасі вимагають того, щоб Україна передала до Європейського суду з прав людини нові дані. Про це заявив заступник міністра юстиції Іван Ліщина в інтерв'ю Європейській правді.

"Дії Росії на Донбасі дійсно вимагають, щоб ми передали в Страсбург нові дані. Ми всі знаємо, що ситуація з ефективним контролем змінилася. Якщо на початку агресії там були, по суті, бандформування, які хаотичним чином підпорядковувалися кураторам з Росії, то з 2015 року РФ структурувала свій контроль", - зазначив Ліщина.


За його словами, у тимчасово окупованому Донбасі зараз "діють два армійські корпуси з більш-менш встановленою ієрархією, з єдиним штабом в Новочеркаську".

"Ми вже повідомляли про це в Страсбург, але "як-небудь", без детальних підтверджень. А зараз ми отримали докази, і вже скоро ми подамо в ЄСПЛ більш-менш докладну інформацію про те, хто керував військовими з Росії - з реальними прізвищами, даними прикриття, документами, перехопленнями", - сказав Ліщина.

Він вважає, що скаргу України Донбасом розглянуть в 2020 році.

"І давайте будемо реалістами: я не думаю, що нашу скаргу по Донбасу розглянуть дуже швидко - швидше, можна розраховувати на слухання в 2020 році. До того моменту у Росії буде досить часу, щоб прокоментувати всю нову інформацію, яку ми надали", - уточнив він.

27 червня 2018 року Ліщина заявляв, що Європейський суд з прав людини задовольнив клопотання України і об'єднав чотири міждержавні провадження в два загальні: щодо Криму і Донбасу.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?