Авторизация

У Путіна відреагували на єдину українську церкву

У Путіна відреагували на єдину українську церкву

У Кремлі заявили, що не вважають себе вправі втручатися в церковні процеси в Україні. Про це заявив прес-секретар президента країни-агресора РФ Дмитро Пєсков, повідомляє російський Інтерфакс.

"Ставлення нашої російської православної церкви до цих процесів дуже добре відомо і ви знаєте, що йдеться про міжцерковні відносини. У даному випадку ми не вважаємо за можливе втручатися в ці процеси", - сказав Пєсков, відповідаючи на питання про позицію Кремля у зв'язку з створенням єдиної автокефальної церкви в Україні.


При цьому він зазначив, що нібито "ці процеси в Україні, розкольницька діяльність, щільно перемішані з політикою".
Реклама

15 грудня 2018 року на об'єднавчому соборі була заснована єдина автокефальна Українська православна церква, яку очолив єпископ УПЦ КП Епіфаній: саме він отримає томос від Вселенського патріархату. Онуфрій більше не є митрополитом київським, він - митрополит РПЦ в Україні.

З десяти ієрархів УПЦ МП, які планували взяти участь в об'єднавчому соборі, туди дійшли тільки двоє. У Московському патріархаті заявили, що ці ієрархи більше не мають до них ніякого відношення і "створюють нову церкву".

Читайте також: "Русский мир - вбиває". 10 фактів про предстоятеля нової Церкви

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?