Авторизация

Аваков: Наземна агресія Росії стане для неї катастрофою

Аваков: Наземна агресія Росії стане для неї катастрофою

У разі наземної агресії РФ проти України воєнний стан буде продовжено. Для України це буде складний виклик, а для Росії - катастрофа. Про це сьогодні під час відвідування Донецько-Луганського регіонального управління Держприкордонслужби заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Ми знаходимося в ситуації воєнного стану, в очікуванні, чи будуть продовжуватися агресивні дії з боку Росії. Для нас дуже важливо бути готовими до будь-яких агресивних дій, які можуть бути з боку супротивника", - сказав міністр.


Він зазначив, що якщо РФ зробить наземну агресію проти України, то воєнний стан буде продовжено.

"Для України це буде дуже складний виклик, але для путінської Росії це буде катастрофа. Ми готові до таких викликів в повному обсязі", - сказав Аваков.

У той же час глава МВС висловив надію, що наземної агресії проти України з боку Росії не буде: "Я дуже сподіваюся, що цього не станеться, воєнний стан завершиться до нового року, і зусиллями дипломатів ми повернемо окуповані території".

26 листопада 2018 року парламент схвалив введення ВС на місяць - до 14:00 26 грудня - в регіонах України, що межують з РФ і Придністров'ям. "За" проголосували 276 депутатів.

Воєнний стан в Україні ввели в 10 областях України та внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії, які межують з країною-агресором РФ і Придністров'ям. Воєнний стан ввели в Вінницькій, Луганській, Донецькій, Запорізькій, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, Херсонській областях.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка