Авторизация

Грип і гепатит: які щеплення МОЗ радить робити дорослим

Грип і гепатит: які щеплення МОЗ радить робити дорослим

Є ряд щеплень, які варто зробити дорослим, незважаючи на те, що вони не є обов'язковими. Про це розповіла в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Щорічно варто робити щеплення проти грипу, особливо це рекомендують людям, які в зоні ризику - вагітні, діти від півроку до 5 років, люди старше 65 років або з хронічними захворюваннями.


Також у МОЗ радять робити щеплення проти вірусу папіломи людини - він передається статевим шляхом і інфекція викликає рак шийки матки.
Реклама

В Україні періодично можуть виникати спалахи гепатиту А, тому щеплення від нього радять і дітям, і дорослим. Вакцинацію варто зробити також в тому випадку, якщо має бути поїздка в країни Африки, Азії чи Південної Америки.

Ці вакцини для дорослих держава не закуповує, але їх можна самому купити в аптеці. Сімейний лікар може проконсультувати - де зробити щеплення, коли це краще зробити і як зберігати вакцину.

У Києві щеплення від грипу вже можна зробити в 16 установах охорони здоров'я. В Україні доступні понад 700 тисяч доз для вакцинації проти грипу трьох виробників, які пройшли сертифікацію.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка