Авторизация

У Харківській психлікарні знущаються над пацієнтами - омбудсмен

У Харківській психлікарні знущаються над пацієнтами - омбудсмен

Персонал Харківської обласної психіатричної лікарні № 2, що знаходиться в місті Барвінкове, жорстоко поводяться з пацієнтами. Про це за результатами моніторингу заявили в офісі омбудсмена Людмили Денісової і пообіцяли направити відповідну інформацію в прокуратуру.

Представники омбудсменоа під час візиту в лікарню виявили, що деякі пацієнти з невідомих причин були відсутні на території медустанови.


У жіночому відділенні виявлено факт зловживання особистими пенсійними коштами пацієнтів на потреби лікарні. Особливо це стосується тих пацієнтів, які знаходяться в лікарні багато років.

Також монітори омбудсмена виявили, що в чоловічому відділенні немає гарячої води, ліжка з панцирною сіткою, поганої якості матраци та постільна білизна, відсутні приліжкові тумбочки, пацієнти курять в приміщенні.

В офісі уповноваженого кажуть, що пацієнти лікарні не виходять на прогулянки і не мають вільного доступу до питної води.

Крім того монітори оглянули будівлі, розташовані на території медустанови.

В одному з приміщень, в якому відсутнє опалення, були знайдені п'ятеро пацієнтів. Вони разом зі співробітником лікарні з незрозумілої причини були закриті в ньому з ранку до 15:00. Один з пацієнтів, незрячий, був в тапочках на босу ногу і трясся від холоду. Представники омбудсмена були змушені викликати поліцію. При цьому пацієнти відмовлялися повертатися в відділення, боячись, що до них можуть застосувати фізичне насильство.

За результатами візиту до лікувального закладу складено звіт з рекомендаціями, який буде направлений керівництву Харківської області та обласної прокуратури, запевнили у Денісової.

Вчора російські окупанти відправили на експертизу в психіатричну клініку арештованого за звинуваченням в участі в терористичній організації координатора руху Кримська солідарність Сервера Мустафаєва.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?