Авторизация

Росія ігнорує позицію США щодо українських моряків

Росія ігнорує позицію США щодо українських моряків

"Слідство у кримінальній справі" українських моряків не припиниться через жорстку позицію Вашингтона з цього питання. Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, пише російський Інтерфакс.

Раніше американський лідер Дональд Трамп і, пізніше, його адміністрація заявили, що зустрічі з президентом Володимиром Путіним не буде, поки Росія не відпустить захоплених моряків і не поверне їх кораблі Україні.


"Безумовно, подібна позиція не може бути підставою для порушення ходу судового розгляду і слідства, яке ведеться стосовно порушників державного кордону РФ", - сказав Пєсков, маючи на увазі де-юре український кордон у Криму.
Реклама

Зустріч лідерів США і РФ була запланована на полях саміту G20 на стику осені/зими, але Трамп скасував її вже на шляху до Аргентини.

25 листопада 2018 року на південь від Кримського моста корабель ВМС РФ протаранив український буксир "Яни Капу", який з малими бронекатерами "Бердянськ" і "Нікополь" прямував з Одеси до Маріуполя. Окупанти не пропустили групу ВМС в Азовське море, а ввечері, коли та лягла на зворотний курс, атакували вогнем на поразку на виході з Керченської протоки приблизно в 25 км від узбережжя Криму. Поранено кількох моряків. Їх з кораблями забрали в Керч, а пізніше відвезли в московське СІЗО.

Читайте також: У СІЗО екс-міністр з РФ ділиться продуктами з матросом "Нікополя"

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?