Авторизация

Герой України: президент посмертно нагородив учасника АТО - фото

Герой України: президент посмертно нагородив учасника АТО - фото

Президент Петр Порошенко посмертно присвоїв почесне звання Герой України та вручення орденів Золота Зірка старшому сержанту Андрію КонопльоваE, який в 2015 році загинув під Дебальцевим, захищаючи країну від російських окупантів. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Головнокомандувач відзначив "виняткову особисту мужність і героїзм, проявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі".


Конопльов пішов фронт пішов добровольцем в 2014 році, служив помічником гранатометчика 15-го окремого гірсько-піхотного батальйону.

23 січня 2015 року, під час наступу російських маріонеткових військ на взводний опорний пункт в районі Нікішине Донецької області, старший сержант першим побачив ворожі танки. Він підірвав один з танків за допомогою РПГ-7В і підбив інший. Окупанти встигли вистрілити. Конопльов загинув в результаті прямого попадання танкового снаряда.

"Завдяки діям Андрія Конопльова, який заради збереження життя бойових побратимів пожертвував своїм, наступ противника було відбито, позиції утримані, а противнику нанесено значних втрат, в тому числі в живій силі", - відзначили в АП.

У загиблого військового залишилися дружина з маленькою дитиною і дорослий син.


Вдова Галина і молодший син Конопльова. Вручення нагороди в 2017 році посмертно (фото - Facebook/Пирятинська районна державна адміністрація)


Андрій і Галина Конопльови (фото - Facebook/chulvol)


Реклама


Андрій Конопльов (фото - Facebook/oksana.horobiyevska)

Дивіться також: В Києві з'явилася вулиця героя-розвідника Максима Шаповала

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка