Авторизация

"Містер Путін, це війна": Порошенко закликав світ діяти

"Містер Путін, це війна": Порошенко закликав світ діяти

"Інцидент в Керченській протоці", як західні ЗМІ називають напад 25 листопада російських військових на українські кораблі ВМС у Чорному морі, - це акт війни країни-агресора РФ проти України. Про це президент Петро Порошенко розповів в інтерв'ю американському телеканалу Fox News.

"10 військових кораблів РФ відкрили неспровокований вогонь <...> Це акт агресії. Пан Путін, це війна. Це не жарти, які не інцидент і не криза, адже ваші регулярні сили під російським прапором атакували в міжнародних водах українські військові судна. Немає ніяких інших пояснень ", - заявив він.


За словами глави держави, одних тільки засуджуючих слів світових лідерів недостатньо - "потрібні справи".

"У відповідь на такі дії Путіна нам потрібно реагувати і діяти", - сказав Порошенко.

Президент знову запропонував розширити флот НАТО в Чорному морі і закликав Захід впровадити "азовський пакет" санкцій проти Росії і закрити для її суден порти Європи і США.

Сьогодні, 12 грудня, набув чинності закон про припинення "договору про дружбу" з РФ.

25 листопада 2018 року російські окупанти протаранили буксир і обстріляли малі бронекатера південніше Керченської протоки. Українські кораблі захопили і відбуксирували до Керчі, а екіпажі взяли в полон. Моряків відвезли в Москву: 21 військового - в СІЗО Лефортово, трьох поранених - до медчастини ізолятора "Матроська тиша".

Читайте також: У НАТО готують зустріч Столтенберга з Порошенком

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка