Авторизация

Ситник і Лещенко незаконно розголосили дані про Манафорта - суд

Ситник і Лещенко незаконно розголосили дані про Манафорта - суд

Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправними дії директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника і нардепа Сергія Лещенка у справі про розголошення та поширення інформації про те, що в справі про "амбарну книгу" Партії регіонів фігурує екс-глава передвиборного штабу Дональда Трампа Пол Манафорт. Про це повідомила прес-служба ОАСК.

Дії Лещенка названі втручанням у зовнішню політику країни.


Суд стверджує, що оприлюднення такої інформації було "втручанням у виборчі процеси США" в 2016 році, що призвело до собою "заподіяння шкоди інтересам України".
Реклама

"Суд прийняв відповідне рішення за недоведеністю відповідачами, які є суб'єктами владних повноважень, обставин поширення зазначеної інформації, отриманої НАБУ від колишнього першого заступника голови СБУ Віктора Тріпака, без порушення обмежень, які для них встановлені законом", - пояснили в суді.


Восени 2018 року Манафорт погодився піти на угоду зі слідством і визнати себе винним за двома пунктами звинувачення: у змові проти США і в перешкоджанні правосуддю. У серпні 2018 року його визнали винним за вісьмома пунктами, що стосуються ухилення від податків, маніпуляцій з банківськими рахунками і відмови розкрити рахунки в іноземних банках.

Читайте також: Наживка - Янукович: хто є головною мішенню в справі Манафорта

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка