Авторизация

Меркель - Мей про Brexit: Переговорів більше не буде

Меркель - Мей про Brexit: Переговорів більше не буде

Після зустрічі з прем'єр-міністром Великобританії Терезою Мей в в Берліні канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила своїй консервативній парламентській групі, що подальших переговорів по Brexit не буде. Про це повідомляє Reuters з посиланням на два джерела.

За даними джерел, Меркель сказала консервативному блоку, що робляться зусилля, щоб допомогти Великобританії.


Мей сподівалася домовитися з європейськими лідерами про пом'якшення наслідків виходу Британії з ЄС.
Реклама

10 грудня Мей заявила, що відкладає заплановане на 11 грудня голосування в парламенті щодо угоди з Євросоюзом про Brexit, оскільки угоду напевно було б відкинуто переважною більшістю голосів.


В кінці листопада в ЄС заговорили про скасування Brexit і про проведення другого референдуму. Незадовго до цього кілька британських міністрів через вихід країни з ЄС подали у відставку. Пізніше в Євросуді розпочалися обговорення щодо зупинки Brexit: згідно зі статтею 50 Лісабонського договору за Британією залишалося право в односторонньому порядку зупинити вихід з ЄС.

Також повідомлялося, що недавно Мей у відповідь на питання про існування плану "В" на випадок провалу її угоди в парламенті сказала, що британські парламентарії можуть проголосувати за угоду про вихід з ЄС, вийти без угоди або взагалі відмовитися від Brexit.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка