Авторизация

Митрополита УПЦ МП, який їхав з Донецька, не пустили на блокпості

Митрополита УПЦ МП, який їхав з Донецька, не пустили на блокпості

Вчора, 9 грудня, митрополита Донецької єпархії УПЦ МП Іларіона не пропустили на підконтрольну Україні територію на КПВВ "Новотроїцьке". Про це заявили в прес-службі єпархії.

Стверджується, що співробітник СБУ України повідомив Іларіону, що його електронний пропуск анульовано. В єпархії запевняють, що 8 грудня Іларіон повертався з Києво-Печерської лаври і перетинав лінію розмежування. При цьому його пропуск нібито анульовано з 7 грудня.


Відзначається, що митрополит їхав з Донецька до Свято-Успенського Миколо-Василівського монастиря у селі Нікольське Волновахського району.

Помічник голови Держприкордонслужби Олег СлободянLIGA.net підтвердив, що митрополита дійсно не пропустили, але рішення прийнято в СБУ. У Службі безпеки ситуацію поки не прокоментували, LIGA.net звернулася до відомства за коментарем.

Раніше обшук правоохоронці провели в єпархії Московського патріархату в Житомирській області, а також в одному з київських видань, де для неї друкували відповідні матеріали.

Також пройшли обшуки у намісника Свято-Успенської Києво-Печерської лаври митрополита Павла (в миру Петро Лебідь), проти якого було порушено провадження за статтею про розпалювання міжконфесійної ворожнечі.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка