Авторизация

Україна скликає ядерні країни через агресію Росії

Україна скликає ядерні країни через агресію Росії

Україна зажадала у країн-підписантів Будапештського меморандуму провести термінові консультації, щоб забезпечити повне дотримання зобов'язань, передбачених угодою, і негайно припинити агресію Росії. Про це повідомляє прес-служба МЗС.

У МЗС нагадують, що 24 роки тому Україна відмовилася від ядерної зброї в обмін на гарантії безпеки, які були закріплені Великобританією, США та Росією в Будапештському меморандумі в зв'язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї. Зокрема, ці держави взяли на себе зобов'язання утримуватися від загрози силою або застосування сили проти територіальної цілісності або політичної незалежності України.


Держави-гаранти надали зобов'язання того, що їхня зброя ніколи не буде використовуватися проти України.

25 листопада Росія здійснила черговий акт збройної агресії проти України, обстрілявши і захопивши кораблі ВМС ЗСУ і їх екіпжі в Чорному морі і Керченській протоці.

У МЗС зазначають, що Україна незмінно розглядає Будапештський меморандум як важливий міжнародний інструмент забезпечення безпеки України і вимагає від Росії в повній мірі дотримуватися взятих зобов'язань.

Агресія РФ і порушення умов відмови України від ядерної зброї підриває міжнародний порядок і буде впливати на майбутні відносини з країнами, які вирішать розробляти ядерну зброю.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?