Авторизация

ТСК: Документи про розкрадання армії повинні бути розсекречені

ТСК: Документи про розкрадання армії повинні бути розсекречені

Депутати Верховної Ради з тимчасової слідчої комісії з розслідування фактів розкрадання в ЗСУ ініціюють звернення до СБУ з проханням зняти гриф секретності з документів про продаж військової техніки, яка здійснювалася армією в 2004-2014 рр. Про це на засіданні ТСК заявив її глава депутат Іван Винник.

Він зазначив, що в ході розслідування фактів розкрадання в ЗСУ депутати зіткнулися з тим, що більша частина інформації виявилася засекреченою.


"Не розумію, з якою метою нам тримати гриф секретності щодо документів, які були оформлені 5-7 або 10 років тому. Очевидно, що ці документи повинні бути оприлюднені. Народ повинен знати, як сталося, хто винен, чому продавалася техніка і кому, з якою метою ", - сказав Винник.

Він зазначив, що буде клопотати, щоб депутати підтримали звернення до СБУ з проханням зняти гриф секретності з цих документів і дати право на їх публікацію. Зокрема, за словами Винника, йдеться про документи експортного контролю, експортних контрактів, "за якими техніка, яка за копійки списувалася з балансу міністерства оборони, продавалася на зовнішні ринки".

Депутат також підтримує звернення до уповноважених органів з пропозицією врегулювати питання терміну давності деяких злочинів, пов'язаних зі зниженням обороноздатності української армії.

ТСК одноголосно підтримала такі пропозиції.

Читайте також: Як українську армію позбавляли техніки і боєздатності: інфографіка

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?