Авторизация

Біологи сказали, який мультфільм подобається дельфінам

Біологи сказали, який мультфільм подобається дельфінам

Дельфінів, які утримуються в неволі, розважає перегляд документальних відеозаписів або абстрактних мультфільмів, а особливу їх увагу привернув мультфільм "Губка Боб Квадратні штани". Про це повідомляє Naked-science.

До такого висновку прийшли дослідники з притулку для морських тварин Dolphins Plus у Флориді.


Келлі Уіншіп і Холлі Ескелайнен проводили спостереження за групами з 11 дельфінів-афалін і п'яти крупнозубих дельфінів, які утримуються в неволі.

Десятихвилинні відеозаписи їм демонстрували через спеціально вмонтований в стіну басейну монітор діагоналлю 32 дюйма. Вчені відстежували час, який тварини проводили перед екраном, а також інші характерні ознаки інтересу і збудження - рухи голови, хлопки ластами тощо.

Фрагменти включали записи живої природи з документального серіалу "Планета Земля" з морськими тваринами і окремо без них, а також серію анімаційного серіалу "Губка Боб Квадратні штани" (перший сезон, третій епізод).

"Як не дивно, дельфіни не виявили переваги тієї чи іншої передачі. Їх явно цікавив сам екран, точніше кажучи, рухомі картинки, оскільки з не меншим задоволенням переглядали записи і дельфіни, які страждають від порушень слуху", - наголошується в повідомленні.

Автори попереджають всіх власників дельфінаріїв, що перш ніж використовувати телеекран при утриманні дельфінів, слід провести ретельні спостереження. В їх групах деякі тварини - в основному самці - реагували на перегляд занадто сильним збудженням і агресивністю.

23 жовтня 2018 року в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявила, що користь дельфінотерапії не має наукових підтверджень, а ефект від купання з дельфінами такий же, як і від спілкування з іншими тваринами.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?