Авторизация

Воєнний стан: потік росіян в Україні зменшився в три рази

Воєнний стан: потік росіян в Україні зменшився в три рази

3 грудня 2018 року за час посиленого контролю кордону у зв'язку з введенням воєнного стану в 10 областях України прикордонники не пропустили 600 росіян. Про це заявив глава Державної прикордонної служби України Петро Цигикал в інтерв'ю UATV.

"Нами не пропущено понад 600 громадян Російської Федерації. Відвідування громадян РФ з введенням воєнного стану в країні зменшилося десь в три рази: якщо раніше в'їжджали в Україну десь близько 5 тисяч громадян Російської Федерації, то сьогодні ми пропускаємо 1300 за добу" , - зазначив Цигикал 3 грудня 2018 року.


За його словами, Держприкордонслужба працює в рамках існуючого законодавства.

"Ми не говоримо, що ми так огульно підходимо до цієї ситуації, всіх розвертаємо... Люди, яких ми не пропускаємо - це, як правило, ті люди, які не можуть пояснити мету свого приїзду в Україну; або це ті люди, по яким вже є заборони (на в'їзд, - ред.), можливо, відвідували Крим раніше. Або це ті люди, які мають прострочені вже терміни перебування на території України - 90 плюс 90 (днів), відповідно, вони не можуть перебувати в цьому році. З початку наступного року вони можуть знову приїжджати до нас", - підкреслив Цигикал.

Він також пояснив, кого з росіян пропускають українські прикордонники.

"Що стосується громадян, які їдуть за дипломатичними паспортами, за службовими паспортами, з гуманітарною метою, можливо, до хворих родичів, на проведення змагань або культурних заходів - якщо є запрошення, відповідно, цю категорію людей навіть від 16 до 60 років ми пропускаємо", - зазначив Цигикал.

Відповідаючи на питання, чи поширюються обмеження на в'їзд жінок-росіян, Цигикал сказав: "Що стосується жінок, то ми розуміємо, що жінка теж може бути завербована, може нести якусь загрозу... Тому тут існує таке поняття, як "контроль другої лінії"- ми здійснюємо опитування, є спеціальний опитувальник, з цими людьми працюють. Якщо ми бачимо, що є якась інформація щодо цієї людини, цієї жінки, відповідно, вона не може пояснити мету приїзду - ми теж не пропускаємо. Але, як правило, це - одиниці".

30 листопада 2018 року голова Держприкордонслужби Петро Цигикал заявив, що в рамках воєнного стану Україна закрила в'їзд на свою територію чоловікам віком від 16 до 60 років з країни-окупанта Росії - крім "гуманітарних" випадків.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка