Авторизация

Заступник Луценка відмовився відповідати, звідки у батька майно

Заступник Луценка відмовився відповідати, звідки у батька майно

На батька заступника генпрокурора Євгена Єніна в 2017 році зареєстрували два нових об'єкти нерухомості: квартиру і приватний будинок. Про це йдеться в розслідуванні Наталії Касьяненко для програми Наші гроші з Денисом Бігусом.

При цьому, як відзначають журналісти, в квартирі живе сам Євген Єнін, а будинок на 300 кв м поки добудовується.


Квартира, в якій живе заступник генпрокурора, знаходиться в центрі Києва, її площа - 184 кв м. Дорога до офісу ГПУ від неї займає 15 хвилин, кажуть розслідувачі.

Квартиру придбали в 2017 році і записали на 66-річного батька Єніна Володимира. Однак, як стверджують журналісти, він в ній не живе. Разом з тим з квартири щоранку виходить заступник генпрокурора, а у дворі будинку припаркований автомобіль його дружини.



Автори розслідування підкреслюють, що витрати на нову нерухомість заступник генпрокурора не декларував.

На питання, чому його нове житло записано на батька і чи міг Єнін-старший сам оплатити покупку квартири в центрі столиці на 184 кв м і побудувати будинок, Євген Єнін відповів: "Звертайтеся до нього особисто. Я не уповноважений...".

Батько замгенпрокурора також відмовився від коментарів.

"Якщо квартиру дійсно придбав батько, то заступник генпрокурора не порушив закон про запобігання корупції, не декларуючи витрати на неї в 2017 році. Він лише повинен вказати право користування в декларації за 2018-й. Однак імовірний варіант, що квартиру просто записали на батька Євгена Єніна як спосіб уникнення декларування", - припускають розслідувачі.

Нагадаємо, Єнун займався справою про екстрадицію в РФ інгуша Тимура Тумгоєва, який входив до складу добровольчого підрозділу в Донбасі. У ГПУ не знайшли "правових підстав" для відсторонення його від виконання обов'язків.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?