Авторизация

Кораблі Держприкордонслужби привели в повну бойову готовність

Кораблі Держприкордонслужби привели в повну бойову готовність

У зв'язку з введенням воєнного стану всі кораблі та катери Держприкордонслужби приведені в повну бойову готовність. Про це заявив глава Державної прикордонної служби України Петро Цигикал в інтерв'ю UATV, відповідаючи на питання про те, як змінилася робота морської охорони.

"Всі кораблі і катери Держприкордонслужби приведені в повну бойову готовність... Практично весь плавсклад знаходиться сьогодні в морі", - сказав Цигикал.


За його словами, з 1 грудня згідно з наказом введено управління морської охорони в штат. Він уточнив, що раніше морські прикордонні загони входили до складу сухопутних регіональних управлінь.

"Для того, щоб об'єднати зусилля, ми створили морське регіональне управління", - підкреслив Цигикал.

Голова Держприкордонслужби зазначив, що українські прикордонники здійснюють супровід судів в акваторії Азовського моря, попереджають рибалок і капітанів інших судів, які проходять Керченську протоку, про те, що проти них можуть бути застосовані певні режимні заходи з боку РФ.

Цигикал уточнив, що станом на 3 грудня в Керченській протоці було зосереджено близько 170 суден.

"Вони чекають проходу як в одну, так і в іншу сторону. Причому Росія пропускає судна, які йдуть в їх порти і їх судна в першу чергу... Самий останній варіант - це українські судна, тобто йде така тиха економічна блокада", - додав Цигикал.

30 листопада 2018 року голова Держприкордонслужби Петро Цигикал заявив, що в рамках воєнного стану Україна закрила в'їзд на свою територію чоловікам віком від 16 до 60 років з країни-окупанта Росії - крім "гуманітарних" випадків.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка