Авторизация

Парламентські вибори: у кого є шанс пройти в Раду - опитування

Парламентські вибори: у кого є шанс пройти в Раду - опитування

Якби парламентські вибори відбулися в середині осені 2018 року, то найбільше голосів набрала б партія Батьківщина. Про це свідчать дані нового соціологічного опитування групи Рейтинг.

Однозначно мають намір йти на вибори 30% українців і ще 43% схиляються до того, щоб йти на дільниці. Однозначно вирішили не йти на парламентські вибори 12% опитаних і ще 8% схиляються до такого варіанту.


Серед тих, хто збирається голосувати, 17% готові підтримати Батьківщину, при тому, що 18% ще не визначилися. На другому місці в рейтингу партій - БПП (9%). За 8% виборців підтримують Громадянську позицію, Опозційний блок і Слугу народу.

Тривідсотковий бар'єр також можуть пройти За життя, Радикальна партія і Самопоміч.



При цьому в українців майже немає альтернативних лідерів - якщо їхня партія-переможець не братиме участі, то 31% важко відповісти, кого б вони підтримали в такому випадку.


Дослідження групи Рейтинг на замовлення Міжнародного Республіканського Інституту (IRI) проведено з 29 вересня по 14 жовтня 2018 року по всій Україні, крім тимчасово окупованих територій. Опитано 2400 жителів України віком 18 років і старше. Похибка не перевищує 2%.

В середині осені опитування про електоральні вподобання проводили спільно Київський міжнародний інститут соціології, центр Разумкова і група Рейтинг.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка