Авторизация

Порошенко: Сподіваюся, військовий стан не треба буде продовжувати

Порошенко: Сподіваюся, військовий стан не треба буде продовжувати

Завдяки військовому стану розширюються можливості всього сектора безпеки швидко і ефективно реагувати на потенційний масований удар країни-агресора РФ. Про це президент Петро Порошенко заявив на форумі "70 років загальної декларації прав людини: порядок денний для України".

ВС він назвав превентивним кроком, який в нинішньому вигляді "жодним чином не спрямований на згортання конституційних прав і свобод громадян".


"І коли хтось каже, що ми повинні були використовувати інші, сухопутні шляхи для того, щоб перетягувати по суші українські кораблі... Що це значить, шановні політикани? Запропонувати віддати Керченську протоку росіянам?" - сказав глава держави.

Серед таких заходів, які можуть запобігти повномасштабне вторгнення РФ, Порошенко назвав скорочення термінів бойового злагодження бригад ЗСУ, посилення ППО, передислокацію частини підрозділів до кордону, вчення і збори у резерву першої черги, посилення охорони і оборони об'єктів критичної інфраструктури (АЕС, ГЕС і ін.).

"Я дуже сподіваюся, що ми зможемо обмежитися перерахованими заходами і його (воєннний стан, - ред.) не потрібно буде продовжувати", - додав він.

26 листопада 2018 року парламент схвалив введення ВС на місяць - до 14:00 дня 26 грудня - в регіонах України, що межують з РФ і Придністров'ям. "За" проголосували 276 депутатів. Пізніше президент підписав цей документ.

ВС введено в Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Сумській, Одеській, Харківській, Чернігівській, Донецькій, Запорізькій і Херсонській областях, а також у внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка