Авторизация

У Полтаві презентували книгу про Котелевщину

У Полтаві презентували книгу про Котелевщину
У Полтаві презентували книгу про Котелевщину

23 лютого у Полтавській обласній бібліотеці І. П. Котляревського відбулася презентація книги Олександра Ілюхи про Котелевщину. Присутні ознайомилися з історією краю в роки радянсько-німецької окупації.

Виданню книги "Котелевщина в часи радянсько-німецької війни (1941-1945)" передували чотири роки систематичної та дослідницької роботи. Історики ж зазначають, що подібні матеріали цінні, адже розвідки науковців про локальні місцевості - не дуже поширене явище. Про це повідомляє прес-служба Полтавської обласної організації ВО "Свобода".

"Нацистська Німеччина і Радянський Союз - дві тоталітарні системи. Я не мав на меті їх порівнювати чи зіставляти. Мене цікавили саме віхи життя Котелевщини під окупацією. Ґрунтовно у книзі описані події 1941-1943, що вплинули на наш край. У період війни, як не дивно, провадилася політика "українізації". Факти та акценти. До прикладу, такі дані: під час окупації нацистами Котелевщини відновилося викладання української мови в школах; знову в районі почала працювати 31 школа, свої двері відкрили 8 храмів. А за радянського періоду свою діяльність їм вести заборонили. Тему аграрного сектору Котелевщини у воєнний час вдалося висвітлити фактично вперше, адже про це ніхто не писав і цим ніколи не цікавився. Матеріал - на 80% новий. У книзі оприлюднені унікальні мапи та документи про накази окупаційної влади - заклики збору продуктів, здачі дрів, довідки райвиконкомів. Труднощі під час роботи над виданням - нестача часу. Доводилося поєднувати навчання і наукову роботу", - поділився Олександр Ілюха.

Автор вдячний заступнику голови Полтавської облради Анатолію Ханку за матеріальну допомогу під час друку книги і колективу Полтавської обласної бібліотеки І. П. Котляревського за організацію презентації видання "Котелевщина в часи радянсько-німецької війни (1941-1945)".

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?