Авторизация

Вісті з Полтави - У Полтаві дощі двічі «залили» дитсадок — підрядник не встиг відремонтувати дах за 5 місяців


Вісті з Полтави - У Полтаві дощі двічі «залили» дитсадок — підрядник не встиг відремонтувати дах за 5 місяців


Покрівлю дитсадка на Леваді не встигли відремонтувати вчасно і його вже двічі затопили зливи — підрядник обіцяє компенсувати збитки, але після закінчення дощів


Уже тиждень батьки, діти яких відвідують дитячий садочок № 2 «Віночок», що на проспекті Вавілова, 7, намагаються розв’язати проблему затоплення. Дах будівлі не витримав дощів і її залило — вже двічі. Підрядник гарантує, що замінить і переробить усе власним коштом, але коли саме — невідомо. До того ж, дорослі не знають, куди прилаштувати дітей, поки вони на роботі.



Дитсадок залило двічі упродовж одного тижня



Вперше дитсадок затопило у ніч з 30 вересня на 1 жовтня. Вода просочилася на 2-й поверх будівлі. Кілька батьків допомагали працівникам закладу прибирати воду з даху, але це не дуже допомогло. Деякі групи та актову залу довелося взагалі закрити для відвідування.



Поки думали, як розібратися із наслідками, знову почалися зливи. 5 жовтня дощ ішов майже увесь день і дитсадок знову довелося «рятувати» — вода вже просто текла стінами. За словами батьків, нині залило меблі, ліжечка, матраци, іграшки — все. Від вологи проводку закоротило, а свіжий ремонт у групах зіпсований.






Діти не відвідують садок і більшість з них хворіє, бо у групах було дуже волого. Ті, хто може, віддають малечу бабусям, поки на роботі. Решта намагається сумістити або бере відгули. Кажуть, що з понеділка дитсадок планують взагалі закрити на капремонт.



У батьківських чатах виховательки пропонують з понеділка приводити дітей у заклад. Обіцяють, що після їх розподілятимуть у групи сусіднього дитсадка № 36 та інших найближчих закладів. Профільна заступниця міського голови Світлана Нестуля додає, що керівництво цих дитсадків уже зголосилося прийняти дітей.



Підрядник мав 5 місяців до початку дощів, але не встиг замінити покрівлю чи запобігти таким наслідкам



Така ситуація склалася тому, що підрядник — ТОВ «Марк Строй» — не встиг закінчити ремонт даху до настання осені і не запобіг тому, що вода збиралася нагорі.



За даними порталу ProZorro, управління освіти Полтавського міськвиконкому уклало із компанією договір на капремонт покрівлі 3 травня цього року. Контракт передбачає, що за 3,3 млн грн «Марк Строй» виконає роботи до 26 грудня. Пропозиція фірми була найдорожчою і, аби вона отримала замовлення, посадовці відхилили пропозиції конкурентів через порушення.






Як розповідають батьки, підрядник встиг покласти на дах утеплювач, але не улаштував відливи. Через це вода зібралася нагорі у такий собі «басейн», який проломив конструкції та вилився в середину будівлі.



За інформацією порталу «Зміст», представник підрядника пояснив, що під час ремонту виявив дефекти, через які довелося знімати все покриття — до плит. Зробити все швидше він не міг через нестачу працівників. Зараз нібито важко знайти фахівців, а відшукати їм заміну — ще складніше.



Судячи з даних порталу публічних фінансів Є-data, на сьогодні, ТОВ «Марк Строй» отримав за роботи 1,9 млн грн. Ще 76 тис. грн місто заплатило за проект капремонту — ТОВ «Бімбуд», і 19 тис. грн за технагляд — ТОВ «Будтехнагляд-С».



Продовжувати ремонт і сушити стіни підрядник буде після дощів, а до того дітей розподілять у сусідні дитсадки



У коментарях під тематичними постами у Facebook заступниця міського голови з гуманітарних питань Світлана Нестуля повідомила, що ТОВ «Марк Строй» підписало гарантійний лист, у якому зобов’язалося усунути нанесену шкоду власним коштом. Також фірма пообіцяла завершити роботи за один місяць, а управління освіти попередили, що тепер з подібними компаніями договори підписувати не можна.




Пост Олександра Глазова


Відповіді Світлани Нестулі

Також Світлана Нестуля додала, що у дитсадок завезли гармати для просушування стін, які вмикають між зливами, та антигрибкову суміш. На найближчій апаратній нараді виконком вирішить питання дочасного увімкнення опалення у дитсадку. Паралельно вирішуватимуть, хто нестиме відповідальність за те, що така ситуація склалася.















Наразі ж батьки продовжують допомагати дитсадку ліквідовувати наслідки та запобігати ще більшим втратам — підрядник заявив, що зможе почати роботи лише після дощів. Дехто з батьків планує подавати колективний позов на компанію до суду. Додають, що вказували керівництву закладу на недотримання термінів ремонту. На це директорка Антоніна Рвачова відповідала, що компанія «все зробить».



Додамо, що ТОВ «Марк Строй» існує з 2015 року. Його керівник — Володимир Швайковський. За цей час компанія отримала 143 контракти від бюджетних установ на 612 млн грн. Більшість з них — від департаменту будівництва, МіА та ЖКГ Полтавської ОДА та управління освіти і управління капбудівництва Полтави.




Володимир Швайковський (другий зліва)

Компанія, зокрема, будувала у Полтаві Меморіал воїнів АТО на Центральному кладовищі та реставрує 10-ту школу на вул. Пушкіна. Також із нею планують укласти угоду на капремонт парку у мікрорайоні Браїлки за 10,3 млн грн.



Як фірма планує забезпечити останній підряд, якщо не має достатньо фахівців для ремонту даху і вже «підмочила» репутацію, невідомо.


Дарина СИНИЦЬКА, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?