Авторизация

Вісті з Полтави - Рій «Сіроманці» виборов перемогу на ІІ обласному етапі дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл»(«Джура»)


Вісті з Полтави - Рій «Сіроманці» виборов перемогу на ІІ обласному етапі дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл»(«Джура»)

Рій «Сіроманці» виборов перемогу на ІІ обласному етапі гри «Сокіл» («Джура»)

Рій «Сіроманці» представить Полтавську область на Всеукраїнському етапі гри «Сокіл» («Джура»), що відбудеться у липні цього року в Дніпропетровській області.


Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура») проводиться на Полтавщині більше десяти років. Цьогоріч в обласному етапі взяла участь рекордна кількість роїв — 40. Це вдвічі більше, ніж у 2009-му році, коли гру в області започаткували.



Директор Центру туризму і краєзнавства учнівської молоді Станіслав Комісар розповідає, що гра надзвичайно популярна:



— Ця гра виховує стійкість, мужність майбутніх захисників нашої держави, справжніх патріотів України, і це важливо. Я думаю, що «Сокіл » («Джура») має продовження, має велике майбутнє тільки завдяки тому, що вона дуже подобається нашій молоді.









Протягом п’яти днів 40 роїв змагалися у 10 видах змагань та конкурсів, щоб вибороти першість на обласному рівні. Цього року юних патріотів та туристів прийняв Дитячий оздоровчий табір «Горизонт» Гадяцького обласного наукового ліцею-інтернату імені Є. П. Кочергіна у селі Вельбівка Гадяцького району.



Учасники розповідають, що гра для них — це вже стиль життя.



— Ми готувалися всю весну. Займалися туризмом, ходили в ліс, долали туристську полосу. Для нас це цікаво і, насправді, це захоплююче. Наш рій існує вже 4 роки. Наша ціль — стати справжніми захисниками нашої мальовничої України, — поділилася ройова рою «Добротворці» Ліза Панченко, учениця Яреськівської загальноосвітньої школи Шишацього району. 



У загальному заліку місця розподілися так:


І місце здобув рій «Сіроманці» опорного закладу «Вовчицька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів — ліцей Лубенського районної ради».
ІІ місце посів рій «Січовики» Миргородської загальноосвітньої школи № 1 імені Панаса Мирного.
ІІІ місце отримав рій «Перша сотня» опорного закладу освіти «Сарська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів Гадяцького району». 

І якщо для «Сіроманців» це не перша перемога, «Січовики» вперше вийшли на рівень області й одразу посіли призове місце. 



— Одразу після міських змагань ми почали готуватися до обласних. Нам набридло постійно бути на другому місці в І етапі, тому й вирішили підготуватися ще сильніше та вийти на обласний рівень, — розповідає ройовий «Січовиків» Денис Радченко.






Рій «Сіроманці» виборов перше місце одразу у трьох видах гри: вікторині «Відун» на знання історії України, спортивних змаганнях «Силові змагання» та «Туристсько-спортивній смузі перешкод». Рій «Січовики» став кращим з «Метання учбової гранати». Рій «Характерники» із Зінківського району здобув перемогу у змаганні «Впоряд» з демонстрацією основних елементів стройової підготовки. 



Рій «Заярські козаки» з міста Гадяч нагородили у конкурсі «Таборування». Рій «Добротворці» з Шишацького району виборов першість у змаганні «Рятівник». Рій «Гадяцькі вепри» став переможцями у змаганні «Пластун» з елементами квесту. Рій «Характерники» з Піщанської ОТГ виграв змагання зі стрільби з пневматичної гвинтівки.












Головний суддя обласного етапу гри, Олександр Безверхий розповідає, що зростає не лише кількість роїв, а й якість їхніх виступів:



— Ситуація в нашій країні закликає робити такі заходи. Я бачу, наскільки діти задоволені тим, що вони роблять, від тих вмінь і навичок, які вони отримують. Я думаю, навіть в житті все, що вони отримають на цій грі — наполегливість, лідерські якості — зайвими їм не будуть. Відчуваю на собі, що з кожним роком рівень підготовки дійсно покращується, а судити все важче і важче. Я думаю, що в подальшому буде більший акцент на напрямку військово-прикладних видів змагань та конкурсів, де діти зможуть покращити свої силові можливості і позмагатися. 



Нагадаємо, що ІІ обласний етап гри «Сокіл» («Джура») проходить в рамках Обласної цільової програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2017 — 2020 роки.


Полтавський обласний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді за матеріалами Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?