Авторизация

Вісті з Полтави - З квітня Полтавський рибоохоронний патруль вилучив у браконьєрів майже 6 тонн беззаконно добутої риби


Вісті з Полтави - З квітня Полтавський рибоохоронний патруль вилучив у браконьєрів майже 6 тонн беззаконно добутої риби

Нарада у Полтавській ОДА

На Полтавщині продовжують проводити двомісячник охорони водних біоресурсів. За цей час Полтавський рибпатруль викрив 188 грубих порушень та вилучив майже 6 тонн незаконно добутих водних біоресурсів.


З квітня на території, підконтрольній Управлінню Державного агентства рибного господарства у Полтавській області, розпочалася нерестова заборона на вилов риби. І від того, наскільки успішно мине період відтворення риби, залежать запаси водних біоресурсів та їх біологічне різноманіття у водоймах області. 



— Тривалість нерестової заборони в середньому складає 10-12 тижнів. На проходження нересту впливає температура води, оскільки різні види риб нерестяться при різній температурі. З метою забезпечення охорони та збереження в належному стані середовища перебування, шляхів міграції і місць природного відтворення водних біоресурсів встановлено заборону на лов (добування) риби у весняно-літній період нересту в 2019 році, — прокоментував головний спеціаліст відділу іхтіології та регулювання рибальства Полтавського рибоохоронного патруля Юрій Ярцев.




Головний спеціаліст відділу іхтіології та регулювання рибальства Полтавського рибоохоронного патруля — заслужений іхтіолог Юрій Ярцев

Встановили такі терміни нерестової «тиші» на Полтавщині:


на Кам’янскому та Кременчуцькому водосховищах — з 1 квітня по 9 червня (включно);
в усіх інших рибогосподарських водних об’єктах в межах підконтрольної території — з 1 квітня по 20 травня (включно);
в придаткових системах річок (протоки, озера, інші непроточні водойми в період маловіддя) — з 1 квітня по 29 червня (включно).

У цілому нерест риби на Кам’янському водосховищі проходить в задовільних умовах. Великого паводку, який очікувався в цьому році через великі опади у вигляді снігу, не відбулося, в порівнянні з минулим роком. Ці обставини в минулому році сприяли природному поновленню збіднілих річок області цінними видами промислових видів риб ляща, щуки, судака, білизни. 



— Нерест у 2019 році розпочався у стабільних умовах. Всі основні види риб віднерестилися. Завдяки спільній роботі природоохоронних і правоохоронних органів досягли результатів. По ст. 85 ч. 3 КУпАП — викрито 347 порушень, грубих порушень правил рибальства — 188. Вилучено майже 6 тонн риби, — прокоментувала очільниця Полтавського рибпатруля Оксана Кулинич. 




Оксана Кулинич

В регіоні розроблили плани підготовки і проведення спільних заходів природоохоронних та правоохоронних органів Полтавської та Черкаської області. Вони включають такі заходи:


створення робочої міжвідомчої групи в області з питань охорони та відтворення водних біоресурсів в нерестовий період;
організація роботи аналітичних груп зі збору та аналізу інформації стосовно виконання спільних заходів та по підготовці аналітичних довідок для всіх співпрацюючих організацій;
посилення контролю за дотриманням вимог природоохоронного законодавства на водних об’єктах в нерестовий період;
забезпечення контролю за виконанням планів проведення рибоохоронної роботи;
організація спільних рейдів, з метою охорони водних біоресурсів;
посилення контролю щодо перевезення чи збуту незаконно виловлених водних біоресурсів та заборонених знарядь лову риби. 

З метою забезпечення належної охорони водних біоресурсів та оперативного реагування на можливі випадки незаконного використання водних біоресурсів і залучення до рибоохоронних заходів громадськості, при управлінні створені оперативні штаби із обов’язковим залученням до їх роботи громадських інспекторів рибоохорони, представників громадської організації. 


Полтавський рибоохоронний патруль

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка