Авторизация

Вісті з Полтави - Затори на ключових полтавських перехрестях скоро зникнуть


Вісті з Полтави - Затори на ключових полтавських перехрестях скоро зникнуть


Наша команда розпочала поступову модернізацію всієї світлофорної системи Полтави


Діючі світлофори на сьогодні застаріли. Негнучкий алгоритм їх роботи розроблявся в період, коли машин на дорогах було значно менше. 



Є чимало перехресть, де період горіння того чи іншого світлофорного сигналу безпосередньо впливає на виникнення «корків». До того ж, ці світлофори працюють в автономному режимі і якщо якийсь виходить з ладу, то про поломку КП «Міськсвітло» дізнається хіба що від поліції чи відділу оперативного реагування міськвиконкому. Все це згаяний час і додаткова небезпека для участників дорожнього руху. 



Для вирішення проблеми комунальники з команди «Рідне місто» скористалися досвідом дніпровських фахівців. Будуть зроблені необхідні замірювання руху транспорту на перехрестях в різних куточках Полтави. 



Отримавши дані про насиченість вулиць транспортом у різні часи доби, «Міськсвітло» планує підключити світлофорні об’єкти до єдиної системи регулювання руху через GSM-модем. Після цього вони автоматично почнуть перемикати сигнали залежно від завантаженості дороги. Робота світлофорів буде відслідковуватися в онлайн-режимі. Інформація про проблеми на тому чи іншому перехресті миттєво надходитиме на пульт керування, розташованому на підприємстві й диспетчер зможе контролювати процес. При теперішніх звичайних світлофорах це неможливо. 



Також на «Міськсвітлі» бачитимуть, коли світлофор вийде з ладу. Як нині, чекати не доведеться — його відремонтують у найкоротший строк. 



За попередніми даними, світлофори з GSM-модемами в першу чергу будуть функціонувати на низці перехресть: біля «Макдональдсу», біля «Конкорду», на Гетьмана Сагайдачного — Степового Фронту, Сінній-Кагамлика-Європейської, на Героїв-чорнобильців поблизу ринку та інших. Ще 14 планують облаштувати по «великому кільцю». 



З новими світлофорами «корки» в Полтаві зникнуть вранці, вдень і ввечері. Тобто, дорогами міста можна буде вільно рухатися практично цілодобово.



Житлово-комунальне господарство оновлюється. Команда Олександра Удовіченка діє.


Денис КОМПАНІЄЦЬ

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка