Авторизация

8 млн. грн. збираються виділити із бюджету Полтавщини на перевезення пільговиків

8 млн. грн. збираються виділити із бюджету Полтавщини на перевезення пільговиків
8 млн. грн. збираються виділити із бюджету Полтавщини на перевезення пільговиків

Валерій Головко / Фото poltava.espreso.tv

Про результати наради за участі громадськості щодо проблеми відшкодування пільгових пасажирських перевезень на міжміських та міжобласних маршрутах у Фейсбук розповів голова ОДА Валерій Головко:

"Йдеться не лише про учасників АТО, а й про інші пільгові категорії, яким пільга за законом передбачена, але у державному бюджеті на 2016 рік фінансового забезпечення не закладено. Йдеться про 117 тисяч полтавців. Аби уникнути соціальної напруги, спільно з обласною радою маємо намір запровадити програму адресної допомоги - відшкодування проїзду в міжміському та міжобласному транспорті на відстань понад 50 кілометрів. Пільговик купуватиме за власні кошти квиток у автотранспортному підприємстві, де вказано номер пільгового посвідчення, прізвище та ініціали пасажира. Потім із цим квитком у зручний час протягом року (адже програма затверджується на рік) пільговик звертається в органи соціального захисту населення за місцем проживання, заповнює бланк заяви і вказує зручний метод оплати відшкодування - на банківську картку чи через відділення зв'язку. Відшкодування виплачуватиметься протягом 10-15 днів. За відшкодуванням можна звернутися у будь-який час протягом року, отримати кошти за кілька квитків. Єдине обмеження - кількість поїздок. Їх програмою передбачено 50 на кожного пільговика протягом року. З обласного бюджету на цю програму потрібно буде виділити 8 мільйонів гривень. Програма виноситься на затвердження сесії обласної ради 29 січня і починає дію з моменту прийняття.

Аналогічні програми буде прийнято на рівні всіх районів, оскільки міжміські перевезення на відстань до 50 кілометрів за законом перебувають у компетенції райдержадміністрацій. На сьогодні такі програми вже прийняли Лубенський, Гадяцький, Шишацький, Чутівський, Семенівський райони, міста Миргород і Лубни".

Цей допис очільника області вже активно обговорюють у коментарях. Зокрема, висловлюється думка, що процедура відшкодування пільговикам коштів за придбані квитки є занадто складною та пропонується "тягар" отримання компенсації перекласти на автопідприємства, перевізників тощо. Значно зменшиться кількість банківських операцій і комісійних втрат за ними.

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка