Авторизация

Рівень води у річці Сула на Полтавщині підвищився, але якість її не покращилась

Рівень води у річці Сула на Полтавщині підвищився, але якість її не покращилась
Рівень води у річці Сула на Полтавщині підвищився, але якість її не покращилась

Фото iloveukraine.com.ua

Про це повідомляється на сайті Державної екологічна інспекції. Держекоінспекція у Полтавській області отримала інформацію про значне підвищення рівня води у р. Сула в Лубнах. Також зафіксовано факти зміни кольору води та загибелі риби.


Фахівці національного природного парку «Нижньосульський» повідомив про потрапляння каналізаційних нечистот до р. Сула внаслідок сильних злив у Лубенському та Чорнухинському районах Полтавської області, в результаті чого в межах території парку виявлено факти масової загибелі риби. Спеціалісти Держекоінспекції спільно з начальником Оржицького РС ГУДСМС у Полтавській області, директором НПП “Нижньосульський”, представником Оржицької РДА проведли натурне обстеження акваторії та прибережної смуги частини р. Сула. Під час обстеження чвиявлено: вода в р. Сула каламутна, темно-коричневого кольору, запах специфічний (фекальний), нафтові плями на поверхні відсутні, розчинний кисень 0,5 мг/дм3 (норма від 4,0 мг/дм3), температура води 26,1 0С. По урізу води р. Сула в межах НПП “Нижньосульський” (в межах с. Малоселецьке Оржицького р-ну Полтавської області) виявлено загиблу рибу в незначній кількості, розміром від 7 см до 15 см. На частині акваторії виявлено явище замору риби (асфіксія). З метою контролю встановлених нормативів ГДК було відібрано проби поверхневої води р. Сула.


Спільно з представником ГУ ДСНС України у Полтавській області та водолазної служби також проведено натурне обстеження акваторії та прибережної зони частини р. Сула (території міського пляжу м. Лубни) виявлено проблеми ідентичні тим, що й у природному парку «Нижньосульський». Загиблої риби не виявлено. З метою контролю встановлених нормативів гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин на вищевказаній акваторії р. Сула відібрано проби поверхневої води.

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?