Авторизация

Більше половини ліфтів у будинках Полтавщини відпрацювали свій експлуатаційний термін

Більше половини ліфтів у будинках Полтавщини відпрацювали свій експлуатаційний термін
Більше половини ліфтів у будинках Полтавщини відпрацювали свій експлуатаційний термін

Про стан ліфтів у житлових будинках в області під час сьогоднішньої апаратної наради у голови Полтавської ОДА розповів начальник Управління Державної служби України з питань праці у Полтавській області Сергій Щербак.


У житлових будинках на Полтавщині встановлено 2474 ліфтів, із них 1325 ( 54% від загальної кількості ліфтів в області) відпрацювали 25 років і більше. У 2014 році ліфтів, що відпрацювали експлуатаційний термін (25 років) було 45%, тобто менше, ніж за 2 роки їх кільеість збільшилась на 200.


У Полтавщини більшість ліфтів експлуатується з непрацюючими системами двостороннього диспетчерського зв’язку кабін ліфтів із диспетчерськими пунктами або пунктами розміщення обслуговуючого персоналу. Це не дозволяє забезпечити своєчасну евакуацію пасажирів із кабін ліфтів при зупинці та реагування на позаштатні ситуації, зокрема, й крадіжки ліфтового обладнання.


Так, у Кременчуці протягом останніх місяців було викрадено електрообладнання з машинних приміщень 19 ліфтів. У той же час у 2-х ліфтах, обладнаних системами диспетчеризації, завдяки спрацюванню сигналу про несанкціоноване відкриття дверей машинного приміщення грабункам вдалося запобігти.


Посадовець відзначив також, що власники ліфтів приділяють недостатньо уваги стану ліфтових шахт та машинних приміщень. І це призводить до виходу ліфтів із ладу внаслідок потрапляння вологи, будівельного пилу та штукатурки. Цього року, зокрема, ледь не сталася трагедія через поломку ліфту у Полтаві в будинку на вул.Бірюзова,76. Там обірвались усіх тягових канати ліфта, в кабіні якого перебувало 2 пасажири — батько та дитина шкільного віку. Падіння кабіни ліфта припинили лише захисні та блокувальних пристрої.


Також, через мораторій на проведення перевірок суб’єктів господарювання, останні перевірки з охорони праці під час виконання робіт з експлуатації, технічного обслуговування та технічного огляду ліфтів проводились у 2014 році. Заїх результатами було виявлено 121 порушення вимог нормативно-правових актів з охорони праці та отримано рішення адміністративного суду щодо заборони експлуатації 140 ліфтів. До адміністративної відповідальності притягнуто 11 працівників.


На сьогоднішній день не завершені роботи щодо експертного обстеження, ремонту та позачергового технічного огляду 125 ліфтів комунального підприємства ЖЕО № 2 (м. Полтава) і відповідно не отримані рішення про можливість їх подальшої експлуатації. Комунальним підприємством «Ремліфт» ігнорується постанова Харківського апеляційного адміністративного суду про зупинку виконання робіт із експлуатації цих ліфтів.


Сергій Щербак окреслив основні проблеми, які необхідно вирішити у найкоротший термін зусиллями всіх зацікавлених сторін. це:


· недофінансування робіт з експертного обстеження, капітального ремонту та технічних оглядів ліфтів;


· розробка та затвердження регіональної програми модернізації, ремонту та заміни ліфтів, які експлуатуються у житловому фонді усіх форм власності;


· встановлення, модернізація та ремонт двостороннього диспетчерського зв’язку між кабіною ліфтів та диспетчерським пунктом обслуговуючого персоналу.


Голова Полтавської ОДА Валерій Головко, звернувся до представників органів місцевого самоврядування з вимогою вчасно виділяти кошти з бюджетів на ремонти ліфтового обладнання.


— Ліфти повинні відповідати усім технічним вимогам. Їх експлуатація — це зона відповідальності органів місцевого самоврядування. Тому міста повинні закладати гроші у бюджет на відновлення цього господарства. Бо це — життя людей. Я звертаюся до представників органів місцевого самоврядування: не чекайте перевірок, закладайте кошти у бюджет і проводьте такі роботи вчасно, — наголосив Головко.


(За інформацією прес-служби ОДА).

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?