Авторизация

На Полтавщині вилучену у браконьєрів рибу віддавали на зберігання… самим браконьєрам

На Полтавщині вилучену у браконьєрів рибу віддавали на зберігання… самим браконьєрам
На Полтавщині вилучену у браконьєрів рибу віддавали на зберігання… самим браконьєрам

У Полтавській облдержадміністрації під час апаратної наради сьогодні підбивали підсумки операції «Нерест—2016».


Як написав у Фейсбук Голова Полтавської ОДА Валерій Головко, певні зрушення, порівняно з минулим роком, є:


« Зокрема, і більш широка участь громадськості та АТОвців у патрулюванні водних об'єктів. Комунальні підприємства та ландшафтні парки до нересту підготували і захистили програми фінансування, отримали додаткові кошти на створення резерву із обласного та місцевих бюджетів.


Натомість проблеми виникли з регіональним підрозділом Держрибагенства України. Тут почалося реформування, якраз напередодні нересту. До того ж, регіональні підрозділи державної структури скаржаться на відсутність коштів, просять гроші на пальне, поліпшення матеріально-технічної бази. При цьому вилучена рибоохороною у браконьєрів риба частково десь "зникає", частково реалізується через приватних підприємців, проте кошти до державного бюджету так і не надходять.


Відповіді на запитання, куди йдуть кошти, отрмиані з бюджету і від продажу риби, чому не створено резерв перед початком нерерсту, так і не отримав. Зважаючи на незадовільну роботу і не належне виконання своїх обов'язків дав доручення профільному заступнику Роману Товстому підготувати подання на ім'я міністра щодо звільнення керівника управління охорони використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Полтавській області Івана Дробота».


І такий «оргвисновок» зрозумілий. Як повідомляє прес-служба ОДА, директор Департаменту екології та природних ресурсів Ігор Піддубний під час засідання поінформував, що торік «Полтаварибоохорона» звітувала, що через приватних підприємців реалізувала 2 тонни риби. Департамент намагався отримати типовий договір на реалізацію риби і підтвердження сплати коштів до державного бюджету. В результаті отримали документи про продаж лише 1 тонни 157 кілограмів, 843 кілограми десь пропали. Крім цього «Полтаварибоохорона» не надала жодного підтвердження того, що кошти було перераховано до бюджету.


Коли ж надали слово начальнику Управління охорони використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Полтавській області Івану Дроботу, той повідомив, що рибу, конфісковано у браконьєрів … віддали на зберігання особам, які її виловили. Бо, мовляв, суд часто приймає рішення про повернення улову браконьєрам. І лишень скаржився на те, що не вистачає пального, що у катерів старі двигуни і т.д…

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?