Авторизация

З початку 2020 року в Україні виявлено 40 випадків ботулізму

З початку 2020 року в Україні виявлено 40 випадків ботулізму
З початку поточного року в Україні виявлено 40 випадків небезпечного для життя захворювання ботулізм. З цих 40 пацієнтів двоє – діти у віці 9-ти і 13-ти років, повідомляють в Центрі громадського здоров'я МОЗ. Двоє людей померло через ботулізму в Україні в 2020 році.
Ботулізм - це дуже важке харчове отруєння. Воно розвивається через потрапляння в організм ботулотоксинів, які можуть бути в таких продуктах харчування, як консерви (особливо приготовані в домашніх умовах), в'ялена, копчена, солона риба та в іншій їжі, придбаній в місцях несанкціонованої торгівлі або приготованій в домашніх умовах з порушенням певних правил харчової безпеки.
Кращий спосіб профілактики ботулізму - уникати вживання перерахованих продуктів.
Симптоми ботулізму наступні:
біль в животі;
діарея;
блювота;
сильна слабкість;
запаморочення;
втрата свідомості;
сухість в роті;
проблеми із зором (починає двоїтися в очах);
порушення мовлення.
Ботулізм - це смертельно небезпечно. Врятувати людину можна лише шляхом своєчасного введення сироватки проти ботулотоксинів. Тому при появі перших симптомів ботулізму слід негайно звертатися за медичною допомогою. Особливо сильно насторожити повинні проблеми із зором, неврологічні порушення (сплутаність свідомості, невиразна мова) і наявність факту вживання в їжу перерахованих вище продуктів.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?