Авторизация

Фізично і соціально активний спосіб життя - методи профілактики деменції

Фізично і соціально активний спосіб життя - методи профілактики деменції
Деменція, або в народі - старече слабоумство, розвивається у багатьох людей похилого віку. Вся справа в тому, що з роками, а саме починаючи з віку 60-70-ти років, обсяг головного мозку людини поступово зменшується. Це і провокує деменцію, яка проявляється зниженням розумових здібностей, загальмованістю реакцій, сплутаністю свідомості. Однак вчені встановили, що у активних людей похилого віку обсяг мозку зменшується менш інтенсивно, ніж у любителів полежати на дивані.
Про це заявили вчені з Колумбійського університету (США). Вони провели дослідження і виявили, що активний як фізично, так і соціально спосіб життя загальмовує процеси старіння мозку і зменшення його обсягу. У літніх людей, які люблять гуляти на свіжому повітрі, подорожувати, плавати, танцювати, займаються садівництвом та іншими активностями, обсяг головного мозку більший, ніж у їхніх пасивних однолітків. Це зайвий раз підтверджує тезу про те, що рух - це життя.
У дослідженні брали участь 1500 людей похилого віку, середній вік учасників - 74 роки. Було пораховано кількість калорій, яку вони витратили протягом 2-х тижнів. Після цього вчені виділили 3 групи учасників дослідження, виходячи з рівня їх фізичної активності. Далі всі учасники пройшли процедуру МРТ головного мозку. З'ясувалося, що найактивніші люди мають мозок на 1,4% більший, ніж найбільш пасивні. А це означає, що старіння їхнього мозку загальмовано в середньому на 4 роки.
Отже, щоб залишатися здоровими і дієздатними до кінця життя, потрібно рухатися і вести фізично і соціально активний спосіб життя.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?