Авторизация

У Києві вводяться заходи для запобігання поширенню коронавірусу COVID-19

У Києві вводяться заходи для запобігання поширенню коронавірусу COVID-19
Київська міська державна адміністрація, а саме Комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, прийняла рішення ввести в столиці додаткові заходи, щоб не допустити поширення в місті коронавірусу COVID-19. Інформація про це розміщена на сайті КМДА.
Ці заходи спрямовані в першу чергу на те, щоб вчасно виявити хворих і ізолювати їх для лікування. Поки в столиці не зафіксовано жодного випадку коронавірусу COVID-19. Рішення про посилення заходів, пов'язаних з епідемічною загрозою коронавірусу COVID-19, було прийнято 6 березня 2020 року. У Києві виділили 7 медичних установ, які мають кращих лікарів-інфекціоністів та інфекційні відділення, обладнані всім необхідним. Також в КМДА заявляють, що вже було проведено навчання лікарів як первинної, так і вторинної і третинної ланки, щоб вони могли вчасно розпізнати коронавірус, ізолювати хворого і почати правильне лікування.
Всі медичні установи переводяться в повну готовність. На Департамент охорони здоров'я міста Київ покладено завдання забезпечити в лікарнях і поліклініках столиці окремий вхід для пацієнтів з ознаками ГРВІ. Також всі київські лабораторії повинні працювати в посиленому режимі, щоб проводити аналізи біологічних матеріалів у хворих з ознаками вірусних інфекцій.
У метро, ​​на зупинках громадського транспорту, в вагонах, автобусах будуть проводити посилену дезінфекцію. Працівників забезпечать засобами особистої гігієни та індивідуального захисту і будуть кожен день контролювати їх здоров'я (міряти температуру, фіксувати можливі симптоми ГРВІ). Посилену дезінфекцію проводитимуть на вокзалах, в аеропортах, в ТРЦ та інших місцях великого скупчення людей. У Києві обмежать проведення культурно-масових заходів. Керівникам навчальних закладів рекомендовано стежити за їх дезінфекцією, а також за станом здоров'я учнів (студентів) і персоналу. Окрему увагу потрібно приділити дезінфекції в гуртожитках.
При перших ознаках ГРВІ в КМДА просять звертатися до свого сімейного лікаря. Краще спочатку встановити з ним контакт в телефонному режимі, щоб лікар пояснив правила подібного звернення (потрапляння до медзакладу через окремий вхід, виклик швидкої допомоги в разі гострих симптомів тощо).
У Києві працює гаряча лінія «Порада лікаря по телефону». На неї можна зателефонувати за номером 15-83 або 044-235-01-01. Лінія працює цілодобово. Сюди потрібно зателефонувати, якщо ви не можете зв'язатися зі своїм сімейним лікарем, а у вас є підозра на будь-яке ГРВІ.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка