Авторизация

Випробування вакцини проти ВІЛитр. провалилися

Випробування вакцини проти ВІЛитр. провалилися
Національний інститут охорони здоров'я США повідомив про те, що випробування експериментальної вакцини проти ВІЛ показали її неефективність. Клінічні дослідження вакцини проти ВІЛ HVTN 702 проводились в Південній Африці.
Цю вакцину під час розробки адаптували до такого підтипу ВІЛ, який найчастіше зустрічається в південноафриканському регіоні. Крім того, він є одним з найпоширеніших не тільки в Африці, але і в світі в цілому. На розроблену вакцину покладалися великі надії, але вони зазнали краху.
У тестуванні вакцини від ВІЛ взяло участь 5 тисяч добровольців з Південної Африки. Група піддослідних була поділена на 2 рівні підгрупи. Учасники першої отримали ін'єкцію досліджуваної вакцини, другої - плацебо.
За правилами клінічних досліджень, добровольці не знали, що саме вони отримали: плацебо, або вакцину? Після проведеного аналізу було виявлено: 129 учасників дослідження, які отримали вакцину, у подальшому заразилися ВІЛ, так само, як і 123 учасників з групи з плацебо. Виходячи з цього, вчені зробили висновок, що на рівень зараження ВІЛ дана вакцина ніяк не вплинула, що вказує на її неефективність.
У Національному інституті здоров'я США заявляють, що дана невдача їх не зупиняє на шляху до пошуку вакцини проти ВІЛ. Адже вона так потрібна для подолання епідемії ВІЛ в світі. А значить, вчені продовжать працювати над її створенням.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?