Авторизация

Представники ВООЗ, Aspher та Ianphi провели навчання з огляду ключових компетенцій громадського здоров'я

Представники ВООЗ, Aspher та Ianphi провели навчання з огляду ключових компетенцій громадського здоров'я
11 -12 листопада відбувся семінар з огляду ключових компетенцій громадського здоров’я, для виконання основних функцій громадського здоров’я працівниками сфери громадського здоров’я, проведений World Health Organization (WHO) за підтримки Проекту Світового Банку «Поліпшення здоров’я на службі у людей».
Участь у заході взяли представники директорату громадського здоровя МОЗ, Центру громадського здоров'я України, регіональних ЦГЗ та вищих навчальних закладів, що готують фахівців в сфері громадського здоров`я.
Найбільш важливими компетенціями для розвитку визначили наступні:
ефективне використання демографічної статистики та показників стану здоров’я в тому числі в групах ризикудля прийняття рішень;
застосування оцінки економіки охорони здоров’я для оцінки стратегій;
розуміння взаємозалежності, інтеграції та конкуренції між секторами охорони здоров’я та різними суб'єктами, які мають інтереси у питаннях громадського здоров'я;
ефективне використання стратегічних альянсів, коаліцій, професійних мереж та партнерства для планування, отримання доказів та реалізації програм та служб, які поділяють загальні цілі та пріоритети для покращення здоров'я та благополуччя населення.
Для формування системи громадського здоров'я в Україні важливо переймати досвід визнаних експертів цієї галузі.
Методологія розвитку ключових компетенцій громадського здоров’я, розроблених Всесвітньою організацією охорони здоров’я та Асоціацією шкіл громадського здоров’я в Європейському регіоні (ASPHER) надає змогу покращити розуміння та бачення, які саме компетенції потрібні для виконання ключових функцій громадського здоров’я на різних адміністративних рівнях. Асоціація шкіл громадського здоров’я в європейському регіоні (ASPHER) є незалежною європейською організацією, яка зміцнює та вдосконалює галузь громадського здоров'я шляхом покращення освіти та підготовки професійних фахівців з охорони здоров'я. Надзвичайно велику допомогу в цьому процесі надали представники Міжнародної асоціації інститутів громадського здоров’я, які поділилися досвідом та сучасним баченням у вдосконаленні системи громадського здоров’я в Україні. Мета IANPHI – поліпшення стану здоров'я, особливо в країнах з низьким рівнем ресурсів, шляхом зміцнення або створення інститутів громадського здоров’я. Членами IANPHI є 108 інститутів громадського здоров’я з 93 країн світ, що охоплюють близько 5 млрд людей на 4 континентах світу.
Партнерська підтримка ВООЗ, ASPHER та IANPHI надає змогу Центру громадського здоров'я України робити успішні кроки задля досягнення високих стандартів розвитку в галузі громадського здоров'я.
Джерело: phc.org.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка