Авторизация

Volkswagen хоче закрити заводи у Німеччині вперше за майже 90 років

Німецька автобудівна компанія Volkswagen вперше за 87 років своєї історії оголосила про намір закрити заводи у Німеччині та скоротити персонал, у керівництві зазначають – погіршилася економічна ситуація. Про це пише агентство Bloomberg із посиланням на заяву компанії, повідомляє Європейська правда.
Як зазначили у заяві, Volkswagen AG розглядає безпрецедентне закриття заводів у Німеччині, встановлюючи протистояння з потужними профспілками, оскільки "найважливіша галузь країни бореться за своє майбутнє".
У компанії зауважили, що потенційні заходи із закриття потужностей також включають спробу припинити 30-річну угоду компанії з працівниками щодо збереження робочих місць.
Журналісти агентства підкреслили, що основна ціль Volkswagen – бренд легкових автомобілів, чиї прибутки стрімко скорочуються на тлі переходу на електромобілі та уповільнення споживчих витрат.
Гендиректор корпорації Олівер Блюме заявив, що Німеччина як місце ведення бізнесу все більше відстає з точки зору конкурентоспроможності. Він акцентував – економічна ситуація знову стала гіршою.
"Економічне середовище стало ще жорсткішим, і в Європу проникають нові гравці. Німеччина як місце для бізнесу ще більше відстає з точки зору конкурентоспроможності", – заявив він.

Журналісти додали, що наразі у компанії працюють 673 000 людей, а керівництво планує звільнити до 110 000 співробітників у найближчі роки.
Зауважимо, нещодавно стало відомо, що продажі електромобілів у Норвегії встановили новий світовий рекорд: серед нових автівок, придбаних жителями країни в серпні, на електромобілі припало 94%.
Тим часом продажі електромобілів у Німеччині в липні впали на 37% у порівнянні з минулим роком, продовжуючи тенденцію до загального зменшення популярності цього транспорту.
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка