Авторизация

Чому українці виїжджають закордон і що з цим робити – дискусія Editors club УП



Четвертий рік поспіль українці отримують найбільше посвідок на проживання в країнах Європейського Союзу. Тільки у 2019 таких було понад 750 тисяч.

Приблизно чотири з п’яти таких посвідок українцям видає сусідня Польща. Усе – щоб вони могли працювати.

З погляду пересічного українця, поїхати на заробітки в Польщу або іншу країну Європи – це спосіб заробити, відносно швидко і часто більше за те, що пропонують на фізичній роботі вдома. З погляду держави, виїзд людей на заробітки означає втрату робочої сили і частини людей репродуктивного віку.

За даними Мінсоцполітики на 2019 рік, за кордоном на постійній основі працює понад 3 мільйони українців. В окремі періоди їхня кількість коливається від 7 до 9 мільйонів.

У липні 2020 року "Українська правда" разом із закритим бізнес-клубом CEO Club заснувала Editor’s club – інтелектуально-дискусійний клуб, який має на меті формувати культуру діалогу та підтримувати незалежну журналістику.

На першій закритій дискусії, яка згодом активно продовжилась у соцмережах, ми підняли питання існування національної еліти України.
Цього разу вирішили обговорити демографічні процеси – чому українці їдуть з країни, скільки з них повертаються та чи вдається після еміграції реалізувати себе вдома.

Відео: Назарій Мазилюк, Ельдар Сарахман

Текстова версія: https://www.pravda.com.ua/articles/2020/11/29/7275158/
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка