Авторизация

Вишивання хрестиком, як один з можливих видів релаксу

Вишивка — один із найпоширеніших видів декоративно-прикладного мистецтва, у якому різноманітними ручними або машинними швами виконують декоративні та сюжетні фігури на тканині, шкірі, повсті.

В Україні вишивка відома і поширена з давніх часів. Протягом століть удосконалювалась художня система вишивки, у якій гармонійно поєднувалися такі фактори, як матеріали, майстерність виконання, оздоблення, композиція та кольорові рішення.

Існує багато видів і технік вишивання. Найбільш поширені перехресні, гладкі, вестибулярні, різьблені, підлогові, нижні, дірчасті, сітчасті. Використовуйте різноманітні шви для створення візерунків вишивки геометричного і рослинного характеру, а також мотивних і малюнкових зображень у багатоколірній гамі від легких контурів і ажурних сіток до рельєфних і суцільних замкнутих площин. Вишивка завжди була тісно пов'язана з життям народу, відображала його художній смак і національну винахідливість.

1b2a496a-20e6-11ea-b609-7845c43aefe3-700x700.webp

Для того щоб почати створення вишивки хрестиком вам знадобиться наступне:

  1. Схема креслення
  2. Ножиці
  3. Для вишивання вістря голки тупе
  4. Використовується для лічильної вишивки, кювета – це спеціальна бавовняна тканина, яка спеціально розділена на маленькі квадрати.
  5. П'яльця https://100idey.com.ua/osnovi-ta-instrumenti-ua/pjalcja-ua їх розмір знову залежить від пропорцій картини, яку ви вишиваєте.
  6. Спеціальні нитки, які використовуються для вишивання. Для вишивання слід підібрати правильний колір і потрібну кількість ниток.

Окрім свого основного призначення — прикрашати одяг та інтер’єрні обрядові тканини, вишивка може бути й самостійною роботою (панно, картини, портрети).

Вишивка хрестом вимагає посидючості і терпіння, але в той же час дуже заспокоює. При високому рівні цього навику час летить несвідомо, що викликає багато позитивних емоцій.

Вважається, що вишивка бісером https://100idey.com.ua/vishivka-ua/vishivka-biserom-ua/nabori-dlja-vishivannja-biserom-ua допомагає зняти нервову втому, головний біль і високий тиск. Позитивна динаміка також відзначена в лікуванні запальних захворювань, розладів харчування, захворювань лімфатичної та кровоносної систем.

Вишивання макроме рекомендоване людям з гормональним дисбалансом, захворюваннями серця і нирок, поганою згортанням крові. Крім того, це заняття знімає тривогу, роздратування, головний біль.

Перед початком вишивання вам необхідно підготувати собі зручне місце для роботи. Цей вид творчості дуже кропотливий тому потрібно звернути свою увагу на зручність при вишиванні. Не потрібно перенапружувати очі працюючи при поганому освітленні, краще вишивати при природньому освітленні. Тримати шию та спину в постійному напруженні теж небезпечно, при неправильному сидінні у вас може зіпсуватися осанка та з'явитись застої в спинних м'язах.

Вишивайте та створюйте шедеври без шкоди для свого здоров'я. Використовуйте цей вид рукоділля як заспокійливе та частіше відволікайтесь від рутинної роботи.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?