Авторизация

Врегулювання спорів, що виникають із шлюбних договорів

 З 1995 року вступають в шлюб громадяни і діюче подружжя отримали можливість закріпити правову долю майна через договір. Дозволено встановлювати режим використання і розподілу власності шляхом укладення шлюбного контракту, вирішити інші питання, що зачіпають подружні відносини.


Шлюбний контракт укладається на умовах вільного волевиявлення сторін, виступає двосторонньою угодою. Завдання чоловіка і дружини полягає в тому, щоб прописати всі пункти шлюбного контракту з метою мінімізації можливих розбіжностей в майбутньому. Незважаючи на правовий супровід угоди юристом, виникають суперечки між подружжям. Почасти, це пов'язано з відсутністю можливості домовитися після розлучення, або зі зміною умов життя, спробою розірвати договір в односторонньому порядку. Врегулюванням спором, що виникають зі шлюбного контракту, займаються юристи. Сторони приходять за правовою допомогою з багатьох причин, найпоширенішими з них виступає питання утримання спільних дітей і розподіл майна після розлучення.


 Для справедливого уреголювання обставин, мы рекомендуемо звернутись до досвідченного адвоката у Вінниці Малика Олександра Володимировича https://malyk.com.ua/, який допоможе у різноманітних спорах, проконсультуе та надасть кваліфіковану правову допомогу.


Адвокат Малик Олександр Володимирович у Вінниці
Номери телефонів:
+38 (096) 109-76-08,
+38 (050) 105-33-11


Приклад:

Виплата аліментів

Громадяни уклали шлюбний контракт. У ньому прописали Положення про аліменти. У разі розлучення, батько неповнолітньої дитини Статтею 194 «Сімейного кодексу України» в процентному співвідношенні від заробітної плати. Обставини змінилися. Чоловік втратив роботу, став фрілансером, отримує гонорар нерегулярно. У цій ситуації колишня дружина звернулася до нього з проханням про виплату аліментів у твердій грошовій сумі. Колишньому подружжю знадобилася Юридична допомога, оскільки батько дитини не погоджувався на умову колишньої дружини і зміну шлюбного контракту.


Розподіл майна після розлучення

В шлюбному договорі чоловік і дружина закріпили режим спільної власності аналогічно чинному закону. Тобто, навпіл. У період шлюбу дружину подарували земельну ділянку в 6 соток. На ньому побудували будинок за спільні кошти. Чоловік звернувся до юриста після розлучення. Він був не згоден з тим, що в збудованому будинку колишня дружина має свою частку. Чоловік порахував, що якщо земля в його власності, була передана йому за договором дарування, будинок автоматично теж належить йому. Професійний адвокат по спадщині роз'яснив положення укладеного шлюбного договору, відсутність можливості скасувати його дію в односторонньому порядку.


Оскарження батьківства позивач звернувся до суду з питанням оскарження батьківства. Він вирішив, що його 11 річний син не його родич. Чоловік перебуває в розлученні з його матір'ю. Він би дуже хотів скасувати шлюбний договір, згідно з яким платить за гуртки дитини, а також аліменти. Позивач заявив у суді клопотання про проведення експертизи ДНК. Згідно кодексу України, дослідження оплачується позивачем. Якщо за результатами виявиться, що позивач не біологічний від дитини, відповідач зобов'язаний відшкодувати оплату послуги з проведення експертизи. Рішення судді породжує правові наслідки для колишнього подружжя.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?