Авторизация

Що почитати для душі: ТОП-5 жіночих книжок

Що почитати для душі: ТОП-5 жіночих книжок
Для жінок є особлива література. Фото: instagram.com/natalie_whaite


Літературу, можливо і не варто розділяти на суто жіночу та чоловічу, але відмінність точно є. Любовні перипетії, вишукані сюжети і материнські нотки – все це так вабить жіночу душу, яка може відпочити від своїх життєвих проблем та справ.
Вашій увазі ТОП-5 жіночих книжок від інтернет-магазин Yakaboo.ua зробив.
Джоджо Мойєс "Счастливые шаги под дождем"
Що почитати для душі: ТОП-5 жіночих книжок

Твори Мойєс напрочуд легко читаються, хоча автор торкається досить непростої проблематики. Так, центром книги "Счастливые шаги под дождем" стали відносини трьох поколінь жінок однієї сім'ї. Джой – бабуся, яка приховує свої емоції, Кейт – її дочка, у якої ніяк не складається з чоловіками, і Сабіна – шістнадцятирічна донька Кейт, бунтарка.
Спочатку усі героїні рівною мірою не викликають симпатії, поки автор не розкриває сімейні секрети. Тоді починаєш розуміти причини крайнощів у поведінці кожної з героїнь, а головне – що вони неідеальні, тому що справжні. І потім дуже цікаво спостерігати, як героїні зі складними рисами характеру збираються під одним дахом і знову вчаться любити одна одну.
Це дуже жіноча книга: про жінок для жінок.
"Матері" Павол Ранков
Що почитати для душі: ТОП-5 жіночих книжок

Історія словачки Зузани. Її коханого, російського партизана Олексія вбили нацисти. А її звинуватили в зраді і співпраці з вбивцями її коханого, коли в Словаччину прийшла Червона армія. Заарештованою, вона опинилася в переповненому поїзді, який везе в лісозаготівельні табори ГУЛАГу ще сотні жінок, запідозрених у співпраці з німцями.
Ранков показав материнство в критичній ситуації. Мати намагається вижити, щоб захистити дитину будь-якою ціною. Тому Зузана віддала сина начальниці табору, а сама працює його нянею. Хлопчик прив'язаний до обох жінок і каже, якщо у нього немає батька, нехай буде дві матері. Це історія в першу чергу про унікальний зв'язок матері й дитини. І цю книгу варто прочитати хоча б тому, що Ранкова – класика словацької прози – переклали українською вперше.
"Любов практична" Христина Лукащук
Що почитати для душі: ТОП-5 жіночих книжок

Любовний трикутник – це найбільш типова історія стосунків. Такий сценарій і описала Христина Лукащук у своїй книзі. Головна героїня полюбила одруженого чоловіка і страждає через це. А він, як ні в чому не бувало, завжди повертається додому до дружини. І не розуміє обурення головної героїні.
Це роман про жінку зі сформованим характером і чітким уявленням про те, як чоловік повинен любити її. Це історія про просту любов без романтичних прикрас, яка триває довго, якщо двоє вміють знаходити спільну мову і вибачатися, або ж обривається, якщо кожен не бажає поступатися навіть в дрібницях. Автор глибоко занурюється в цю тему і показує її найтонші нюанси. Завдяки цьому, історія виглядає абсолютно не вигаданою і такою реалістичною. А прочитати цю книгу варто для того, щоб поглянути на любовні проблеми і сценарії трохи інакше.
"Золотая нить" Діна Рубіна
Що почитати для душі: ТОП-5 жіночих книжок

Книги Діни Рубіної – це завжди must read. Вона вишуканий стиліст і майстер витонченого сюжету. Її перше оповідання було опубліковано, коли Діна була ще в школі, а тепер її книги перекладені 35 мовами. Збірка "Золотая нить" Рубіна склала спеціально для українського читача.
До неї увійшли чотири оповідання, пов'язані з Україною і роман "Синдром Петрушки". Останній – це поєднання містики і фантастики зі справжнім, щирим і часом божевільним коханням . Це історія лялькаря Петі та Лізи, яку він кохає
від самого дитинства, чи як ляльку, чи як людину... І коли відкриваєш цей роман, книга миттю оживає, як і її герої – Ліза, Петя і весь його ляльковий театр.
Незважаючи на значну частину вигадки, роман здасться дуже реальним і змусить задуматися про життя.
"Прокляття дому" Дженні Ерпенбек
Що почитати для душі: ТОП-5 жіночих книжок

Історія про будинок біля озера, який неодноразово ставав притулком, будинком, затишним місцем для відпочинку або єдиним спогадом про щасливе життя. Його власниками ставали найрізноманітніші люди, різні покоління і родини. Але будинок – це всього лише будинок. Це дерево, камінь, скло. Чи може він відчувати своїх власників і співпереживати їм? І чи може йому бути боляче, коли його залишають?
Цілих п'ять різних поколінь німців, дванадцять історій різних сімей переплелися в цьому романі, де всіх об'єднує лише цей будинок. Цікаво, як Ерпенбек експериментує з формою, вона говорить : "... мені б хотілося, щоб розповідь йшла не від початку до кінця, а й навпаки, і зліва направо, і зверху вниз".
Роман варто прочитати, тому що це творіння дивовижної Дженні Ерпенбек, яка лаконічною, густою прозою з музичним ритмом історій описала війну і мир, втечу і вигнання, утопію батьківщини і пошуки рідного дому.
Раныше сайт Сегодня.ua писав про те, що читали українці в квітні: ТОП-10 найпопулярніших книг.
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка