Авторизация

Як правильно вкладати електричну теплу підлогу у стяжку

Електрична тепла підлога може вкладатися вологим або сухим методом. Перший полягає у встановленні нагрівального кабелю під бетонну стяжку. Це актуально у випадках, коли виконується капітальний ремонт або чорнові роботи на новому об'єкті.

Такий принцип встановлення системи є поширеним. Він хоч і повільніше нагріває підлогове покриття, проте дозволяє залишати його теплим якомога довше. Все за рахунок того, що кабель прогріває не лише плитку або ламінат, але й шар бетонної стяжки. Звісно, для цього потрібно підібрати потужність та довжину теплої підлоги на https://teploman.com.ua/teplapidloga/v-stjazhku, а також виважено підійти до її монтажу.

Цей процес краще довірити досвідченим майстрам. Адже монтаж нагрівального кабелю в стяжку доволі складний та багатоетапний.

Готуємо чорнову бетонну стяжку

Основний товстий шар бетону буде вкладатися уже на нагрівальний кабель. Проте на початку потрібно все ж вирівняти підлогу для того, аби монтаж системи був коректним, а її подальша робота – якісною.

Для цього викладається чорнова бетонна стяжка. Звісно, якщо основа підлоги уже ідеально рівна, даний етап можна пропустити. Якщо ж виконуєте його, дочекайтеся, поки тонкий шар бетону повністю висохне, і затріть гострі частини, вирівнявши таким чином основу.

Встановлення теплоізоляційних матеріалів

Для більшої ефективності роботи електричної теплої підлоги потрібно скористатися теплоізолюючими матеріалами. Це може бути:

  • полістирол;
  • пробкова підкладка;
  • пенофол тощо.

Вони встановлюються безпосередньо на підлогу і закріплюються за допомогою клейового розчину, дюбелів тощо. Найкращим чином для електричної теплої підлоги працюють фольговані теплоізоляційні матеріали. Тож надавайте перевагу, наприклад пенофолу.

Монтаж нагрівального кабелю

Нарешті можна перейти безпосередньо до встановлення електричної теплої підлоги. Під бетонну стяжку найчастіше викладається саме нагрівальний кабель. Його розміщення планується завчасно і залежить від:

  • площі та планування кімнати;
  • подальшого розташування на ній важкої побутової техніки або габаритних меблів;
  • підлогового покриття, яке буде встановлено в кімнаті.

Майстри ретельно вивчають усі особливості приміщення, допомагають підбирати правильну потужність нагрівального елементу, розміщують його таким чином, аби забезпечити рівномірне нагрівання підлогового покриття і дотриматись техніки безпеки.

В стіні майстри роблять невеликий отвір, де в подальшому буде розміщуватися терморегулятор.

Останнім етапом є підключення електричної теплої підлоги до терморегулятора та випробовування якості роботи усієї системи. Для цього майстри виконують тестовий запуск. Уже зверху кабель закривається цементно-піщаною стяжкою, висота якої складає від 3 до 5 см. Коли вона повністю застигне, можна вкладати підлогове покриття.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?