Авторизация

Вибір кольорової палітри сучасного паркету: тенденції та рекомендації

 

Колірна палітра сучасних лінійок паркету доволі багата. Це як звичний паркет, у якому підтримані природні відтінки деревини, так і покриття без яскраво вираженої фактури у різноманітних тонах, від білого чи бежевого до сірого і навіть чорного. Підлогове покриття з деревини, в якому з більшою чи меншою мірою збережений натуральний вигляд матеріалу, вважається універсальним. У цьому випадку слід звертати особливу увагу на фактуру, яка залежить від селекції матеріалу:

  • Селект. Найвищий сорт розпилу деревини. На планках цілковито відсутні дефекти, колір та малюнок дерева рівномірний та естетичний.
  • Натур. Використовується деревина змішаного розпилу, тому малюнок різноманітний, також можуть бути наявні переходи відтінків.
  • Рустік. Відбору за розпилом не здійснюється, максимально збережені особливості природного дерева – перепади кольорів, заболонь, нахил волокон, й т.д. проте механічні дефекти не допускаються.

Підлогове покриття селект підходить до класичного оформлення, а також більшості історичних стилів. В таких приміщеннях вдало впишеться як світлий, так і темний паркет, дуже доречним буде художнє укладання або традиційне − «ялинка», квадрати, «плетінка» чи проста універсальна «палуба». Якщо ж кімната оздоблюється у сучасних напрямах – мінімалізм, лофт, скандинавський стиль й т.д., до вибору відтінку підлоги слід поставитися вже уважніше. Так, наприклад, для індустріального стилю підійде покриття, що імітує бетон, грубуваті обриси планок сорту натур чи рустік, скандинавський стиль передбачає світлі натуральні відтінки, а мінімалізм – як світлі, так і темні барви без яскраво вираженої фактурності. Укладання обирається лаконічне – «палуба», «цегляна кладка», укладання «в розбіжку» чи по діагоналі.

Розташування та геометрія кімнати та штучний паркет: підбір залежно від рівня освітлення

 

Світлі кольори спроможні візуально виправляти освітленість кімнат. Тому для приміщень, вікна яких виходять на північ, доречним буде світлий паркет, на захід чи схід – відтінки середньої насиченості, у разі ж, коли вікна розташовані на південному боці, можна не обмежувати себе у виборі палітри. Має значення також і фактура лаку для підлоги. Глянцевий лак здатен відбивати сонячне проміння, тому для темних кімнат буде оптимальним варіантом. Матове покриття підходить для достатньо освітлених приміщень.

Також колір впливає і на сприйняття простору. При невеликій площі краще надати перевагу світлій підлозі, у великих за обсягом приміщеннях може укладатися як темна, так і світла підлога. Кольори планок в одній підлоговій композиції можуть бути різними: так, якщо створено обрамлення з контрастних дощечок, це оптично зробить компактну кімнату просторішою, а вітальня стандартної площі справлятиме враження великого залу.

Двері, меблі та дерев’яна підлога: нюанси поєднання забарвлень

 

Існує три схеми комбінування кольорів дверей та паркету:

  • підлога та двері виконані в подібних відтінках;
  • підлога світла, а двері темні;
  • підлога темна, а двері світліші.

Коли вибрані контрастні поєднання, слід продумати, з якими іншими елементами інтер’єру «перегукуватиметься» підлога. Найчастіше у такому разі компаньйонами стають меблі. При цьому відтінки предметів меблювання мають на декілька тонів відрізнятися: якщо обрати паркет, тон якого повністю збігається з кольорами більшості меблів, облаштування візуально зіллється та втратить свою виразність.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?